Kötöttek be valakihez optikai kábelt a digisek mostanában?
Ezer és egyféle pletyka van a neten, hogy milyen kábelt visznek meg hova, meg milyen routert...Szeretném, ha valaki tudna első kézből tapasztalatot mondani.
Valamitől azt hallom, hogy a lakásba húzzák be az optikát és ott telepítenek egy routert, valaki azt mondja, hogy a lépcsőházig viszik és onnan ugyanaz az utp kábel megy tovább a lakásba.
Mi az igazság? Egyáltalán az utp kábelen megy a gigabites net? :) Tök hülye vagyok ehhez.
Én is így olvasgattam a dolgokat, hogy behoznak egy ONT routert a lakásba és arra már persze köthetem a routerem, de minek.
Na akkor feldobnám a labdát.
Most volt felújítva a lakás és nem annyira szeretném, ha szétcsesznének valamit.
Jelenleg így van kialakítva a dolog:
Próbáltuk ízlésesen, kábeldzsungelt lehetőleg mellőzve kialakítani a dolgot, szóval ha megoldható akkor nem szeretném ezt nagyon szétbarmolni.
Van ötletetek rá? Én arra gondoltam, hogy a lépcsőházi oldalra kitennék egy zárható dobozkát és abba tenném az ONT eszközt majd, de akkor áramot kéne valahogy kivinni a lépcsőházba ami nem tudom, hogy hány millió szabályt sérthet meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!