A DoS/DDoS valóban működik?
1. Pl. Ha megtudom a haverom IP címét és beírom egy DoS programba akkor elmegy a netje? Ezzel szabálysértést követek el?
2. A DoS/DDoS egyenlő az "internet kilövéssel" vagy "szerver kilövéssel"?
3. Létezik valóban működő DoS/DDoS program, amely képes is valamit elérni az internettel vagy a szerverrel?
Félreértés ne essék, nem támadást szeretnék indítani, csak érdekel a téma. Sok helyen láttam/hallottam, hogy ki fognak Dos vagy DDos olni valakit vagy egy szervert. De láttam YouTube-on egy liveot, ahol látszott egy kis időre a Youtuber IP címe majd kis idő múlva megszakadt a live.
Főleg ezek miatt érdekel engem ez a téma.
Köszönöm a válaszokat!
"Ezzel szabálysértést követek el?"
Súlyosabbat:
"423. § (2) Aki
a) az információs rendszer működését jogosulatlanul vagy jogosultsága kereteit megsértve akadályozza
...
bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
"5. § A bűncselekmény bűntett vagy vétség. Bűntett az a szándékosan elkövetett bűncselekmény, amelyre e törvény kétévi szabadságvesztésnél súlyosabb büntetés kiszabását rendeli, minden más bűncselekmény vétség."
Forrás: 2012. évi C. törvény a Büntető Törvénykönyvről ( [link] )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!