Diginet 1000mbs helyett miért csak 50-60mbs a sebesség?
sziasztok,
előfizettem diginet 1000mbs csomagra.
vettem egy mercury ac1200 wifi routert (tudnia kell az 1000-res sebességet)
van egy i5-ös processzorú Macbook Air számítógépem.
a netsebesség wifin 50-60 mbs-nél sosem magasabb.
mi lehet a gond?
Illetve 300 MBPS körüli pl.
Tereptárgyak, vasbeton fal stb is számít a sebesség szempontjából.
Eleve ne wi-fi-vel mérd.
itt kábelen: [link]
Nálam a 100-as kábelen 90/90. Ha wi-fin jóval kevesebb az már nem a szolgáltató bűne...
ahhoz kell ethernet usb 3.0 adaptert venni + cat6 utp kábelt !!!
nem hiszem el, hogy egy ac1200-as wifi router + egy i5-ös macbook-kal ne lehetne ezres előfizetésnél 50-60 megás sebességnél nagyobbat kicsikarni...
Hiába van közel a wifi ha zajos a frekvencia.
+1: A nem fixen AC-re (mondjuk) állított WIFI hiába új ha van régi eszköz rajta akkor visszaállít mindenkit a régebbi szabványra (hiszen azt mindenki ismeri az újat meg a régi eszköz nem).
Bevallom nem találtam meg a routert. Volt egy régi mercury ac1200 valahol 10e Ft környékén de már nem forgalmazzák.
Helyette találtam a Mercusys AC1200 Dual Band Wireless Router-t, hasonló árkategóriában.
Annyira frankó ez a router, hogy még gigabites portja sincs. Lehet, két wifi eszköz között tudna 1200 Mbit/sec-et ( nem tudja, csak támogatja a defacto Wifi szabványt ), de ezen a büdös életbe se fogsz 100Mbit/secnél magasabb sebességet elérni. Egyébként az olcsóbb routerek - még ha rendelkeznek is gigabites portt-tal Wifin nem fogják tudni kiköhögni az elvárt sebességet. Ahhoz, hogy közelíts az igényeidhez picit mélyebben a zsebedbe kell nyúlni.
A Wifi-vel az is probléma, hogy egy interferenciás városi környezetben elég nehéz lesz ideális rádiós közeget létrehoznod, felejtős szerintem az 1Gbit/sec sebesség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!