Ha egy ebayrol vett termeket 14 napon belul kell elkuldeni de en 3 napot kesek, meg visszaterithetik az arat?
Az eladó mindig hozhat a vevő számára kedvező döntést a törvényi kötelezettségen túlmenően. Fordítva tilos csak.
Ha a törvény 30 napot ír elő, akkor azt nem csökkentheti mondjuk ötre.
A 14 nap átvételtől számít. Attól a pillanattól, amikor ténylegesen a kezedbe tudod venni.
Két hét (14 naptári napról van szó, nem munkanap) elég hosszú idő, semmi nem indokolja azt, hogy ez után is visszaadja a pénzt. A jó hírneve érdekében, lehet, hogy megteszi, de nem köteles.
A visszaküldés költsége a tiéd.
A pénzt akkor utalja vissza, amikor a termék már nála van, le tudta ellenőrizni az állapotát.
Ha három hétig jött a termék, könnyen lehet, hogy vissza is ennyi idő kell.
Amikor átvette, rendben találta, akkor tud utalni.
A külföldi bankoknál nem tudom mi a helyzet, de nálunk a számlára így érkező pénz könyvelése akár két hét is lehet.
(Haza webáruházban dolgozom, s itt ez örök probléma. Mi azonnal visszautaljuk a pénzt elállás esetén, a vevő meg panaszkodik [joggal], hogy sokat kell várni).
Szóval én szurkolok neked, de sok reményt ne fűzz hozzá.
Mármint hogy te nem küldted el időben a vásárlónak a terméket 14 napon belül és a vásárló kérhet-e visszatérítést?
Minden további nélkül. Az ebay (ahogy az Amazon is) a feltétlen vásárlói biztonságra alapoz, sokszor már majdhogynem túlzottan is. A vásárlónak a legkisebb problémára is megkérítik a vételárat.
Valamint ha tényleg úgy van, ahogy írtam (hogy te vagy az eladó), akkor pedig kérlek ne használj ebay-t. Hogy nem lehet egy csomagot 14 napon belül feladni? Én olyan eladóval még nem találkoztam, aki következő munkanapon ne adta volna fel. 14 nap alatt már félúton szokott járni a csomag Kínából.
re #2
Ja hogy visszaakarod küldeni, amit kaptál, de 14 napon túl vagy. Értem. Elnézést. :D
Innentől csak az eladón múlik. Az ebay 14 napig vállal garanciát, 14 napon túl ők lezártnak tekintik az adásvételt és magadra, valamint az eladó jószívűségére vagy utalva. Mivel ebay-en nagyon fontos az értékelés, ezért a legtöbb eladó annyira közvetlen és segítőkész, amennyire csak lehet, úgyhogy nem reménytelen.
Megmondom őszintén, én nem fizetnélek vissza. Volt 14 napod eldönteni, szerintem az bőven elég kell, hogy legyen.
Valószínűleg a 14 napos elállás Magyarországon működő webáruházakra vonatkozik. Ha mindenhol érvényesnek kéne lennie akkor is két dolgot vegyél figyelembe.
1. A visszaküldés költsége sokezer forint, sokszor az áru értékét is meghaladja.
2. Ha vissza is küldöd, nincs rá garancia hogy vissza fogod kapni a pénz. Egy külföldi céggel szemben meg a magyar hivatalok nehezen fognak eljárni. pláne ha nem is EU-s ország...
5.!
Az ebay-en rendszerint 14 napot látok, ritkábban 30 napot, még ritkábban semmit. Utóbbit olyan dolgoknál, amelyeknél Magyarországon sincs rá lehetőség.
Pl. az intim dolgoknál, virtuális termékeknél, egyedileg előállított dolgoknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!