Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ha egy ebayrol vett termeket...

Ha egy ebayrol vett termeket 14 napon belul kell elkuldeni de en 3 napot kesek, meg visszaterithetik az arat?

Figyelt kérdés
2018. dec. 30. 06:53
 1/7 A kérdező kommentje:
hulyen fogalmaztam de szerintem ertitek
2018. dec. 30. 07:16
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Az eladó mindig hozhat a vevő számára kedvező döntést a törvényi kötelezettségen túlmenően. Fordítva tilos csak.

Ha a törvény 30 napot ír elő, akkor azt nem csökkentheti mondjuk ötre.

A 14 nap átvételtől számít. Attól a pillanattól, amikor ténylegesen a kezedbe tudod venni.

Két hét (14 naptári napról van szó, nem munkanap) elég hosszú idő, semmi nem indokolja azt, hogy ez után is visszaadja a pénzt. A jó hírneve érdekében, lehet, hogy megteszi, de nem köteles.

A visszaküldés költsége a tiéd.

A pénzt akkor utalja vissza, amikor a termék már nála van, le tudta ellenőrizni az állapotát.

Ha három hétig jött a termék, könnyen lehet, hogy vissza is ennyi idő kell.

Amikor átvette, rendben találta, akkor tud utalni.

A külföldi bankoknál nem tudom mi a helyzet, de nálunk a számlára így érkező pénz könyvelése akár két hét is lehet.

(Haza webáruházban dolgozom, s itt ez örök probléma. Mi azonnal visszautaljuk a pénzt elállás esetén, a vevő meg panaszkodik [joggal], hogy sokat kell várni).

Szóval én szurkolok neked, de sok reményt ne fűzz hozzá.

2018. dec. 30. 08:28
 3/7 anonim ***** válasza:
0%

Mármint hogy te nem küldted el időben a vásárlónak a terméket 14 napon belül és a vásárló kérhet-e visszatérítést?

Minden további nélkül. Az ebay (ahogy az Amazon is) a feltétlen vásárlói biztonságra alapoz, sokszor már majdhogynem túlzottan is. A vásárlónak a legkisebb problémára is megkérítik a vételárat.

Valamint ha tényleg úgy van, ahogy írtam (hogy te vagy az eladó), akkor pedig kérlek ne használj ebay-t. Hogy nem lehet egy csomagot 14 napon belül feladni? Én olyan eladóval még nem találkoztam, aki következő munkanapon ne adta volna fel. 14 nap alatt már félúton szokott járni a csomag Kínából.

2018. dec. 30. 08:28
 4/7 anonim ***** válasza:
25%

re #2

Ja hogy visszaakarod küldeni, amit kaptál, de 14 napon túl vagy. Értem. Elnézést. :D

Innentől csak az eladón múlik. Az ebay 14 napig vállal garanciát, 14 napon túl ők lezártnak tekintik az adásvételt és magadra, valamint az eladó jószívűségére vagy utalva. Mivel ebay-en nagyon fontos az értékelés, ezért a legtöbb eladó annyira közvetlen és segítőkész, amennyire csak lehet, úgyhogy nem reménytelen.

Megmondom őszintén, én nem fizetnélek vissza. Volt 14 napod eldönteni, szerintem az bőven elég kell, hogy legyen.

2018. dec. 30. 08:32
 5/7 anonim ***** válasza:

Valószínűleg a 14 napos elállás Magyarországon működő webáruházakra vonatkozik. Ha mindenhol érvényesnek kéne lennie akkor is két dolgot vegyél figyelembe.

1. A visszaküldés költsége sokezer forint, sokszor az áru értékét is meghaladja.

2. Ha vissza is küldöd, nincs rá garancia hogy vissza fogod kapni a pénz. Egy külföldi céggel szemben meg a magyar hivatalok nehezen fognak eljárni. pláne ha nem is EU-s ország...

2018. dec. 30. 11:15
 6/7 anonim ***** válasza:

5.!

Az ebay-en rendszerint 14 napot látok, ritkábban 30 napot, még ritkábban semmit. Utóbbit olyan dolgoknál, amelyeknél Magyarországon sincs rá lehetőség.

Pl. az intim dolgoknál, virtuális termékeknél, egyedileg előállított dolgoknál.

2018. dec. 30. 11:23
 7/7 anonim ***** válasza:
Ez mind rendben van. Ha nem az elállásról beszélünk, hanem önként vállalt kötelezettségről a két pont amit leírtam, továbbra is igaz!!
2018. dec. 30. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!