Nem tudok kifelé pingelni?
Sziasztok!
Egy elég furcsa gondom van...
Szolgáltató: Telekom
Van egy itthoni hálózat. Fent a modem, abból megy direktbe egy gépbe kábelesen a net, illetve aktív a Wifi.
Fentről lejön egy kábel a pincébe, itt be van dugva 1 routerba, switchként beállítva, LAN1-ben a fentről jövő kábel, LAN2-ben egy másik kábel, ami kimegy egy külső helyiségbe, szintén egy routerbe.
IP Cím ütközés nincs, be vannak állítva a routerek.
Fenti (Modem) IP: 192.168.1.254
Lenti 1. router IP: 192.168.1.2
Lenti 2. router IP: 192.168.1.3
A probléma az, hogy egyik gépen sem tudok megpingelni kifelé semmit, viszont mindegyik gépről el tudom érni a hálozaton bellüli IP-ket...
Ez persze nem érdekelne, de így annak ellenére, hogy van internetkapcsolatom, egy-két dolgot képtelen vagyok a gépen csinálni. Például, torrent nem talál peert, pedig van, letesztelve ismerősnél a torrent.
Nem csatlakozik TeamSpeak-re, stb.
Amúgy minden egyéb működik, az internetkapcsolat is viszonylag gyors, 75mb/s down, 8mb/s up. 34 körüli ms-sel, speedtest szerint.
Bármi tipp, hogy mi a rák lehet ez az egész? Kezdek kiakadni, napok óta ezzel cseszekszem...
Mi a pék pélójáért csinálsz dupla NAT-ot? Naná, hogy nem fog menni rendesen a torrent!
Legyen egy router (ez lehet a Telekomos is), ami osztja a belső IP-ket, azon lődd be a port forwardot, a többi gép meg mind max switch-en keresztül csatlakozzon, vagy ha már routerek vannak, akkor szigorúan LAN portra kötni mindent és letiltani a routeren a DHCP-t.
Fogalmam sincs, a NATmicsoda, sajnos ebben nem vagyok olyan jártas.
Ha végigolvasod, láthatod, hogy mindkét router switch,és LAN-ba vannak dugva a kábelek. A fentről jövő is, és a kinti routerbe menő is. DHCP természetesen tiltva van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!