2 napja kötötték be hozzáma a digi 1000/200 megabites netet, hoztak egy wifis modemet ami tudja teljesíteni az 1000 megát. Helyette kábellel össszedugva a laptopommal 97/95-öt tud, mi lehet a gond?
Elsőnek iphone 8-as telefonommal kapcsolodtam rá a halozatra, 80/50 megát mért, hol lott barátnőméknél wifin keresztül 250-et mért.. Lent a szobámba a laptomon 40/20at mér wifin keresztül.
Többször beszéltem ügyfélszolálgattal. Elsőnek azt mondták h telefonok hálókártyája nem tud többet 100 megbitnél, érdekes, iphonom simán mérte a barátnőmnél a 250-et..
Asus k55v-s laptomon van. Azt mondja ügyfélszolgálat hogy a hálózati kártya biztos 100 megabitnél nem tud többet, 5-éves i5-ös 2,6 ghz 8 memorias laptop, annak idején jónak számított, sajnos és nem tudom megnézni milyen hálókártya lehet benne. valaki tudna segíteni?
Érdekes a telefonon 80-at mér wifin, egy iphone 8-as modern készülék.
Elhiszem hogy 1000 megát nem tudja mert i-8es proci kll hozzá, de hogy garantált 300/50-et se tudja...
Amúgy érdekes h feltöltési sebesség rendben van..
Milyen hálókártya van az asus k55v-s laptoban?
Iphone-hoz nem értek, de hasonlóan régi asus laptoppal én is ugyanígy jártam, 100 megáig bírja a netet, páromnak 2-3 éves gamer rog asusa van, hát ég és föld a különbség a két gép között. Pedig kábelről mértük, nem wifiről...
Telefonom wifiről a többszörösét tudja, mint a gépem. Sajnos ez van. :)
Viszont, hogy a telefon is keveset mér, az fura. Nekem samsungom van, de 3+ éves készülék, 200-250-ig simán felkúszik.
5 éves laptop már régi?
Nem hiszem hogy 5 évvel ezelőtt 100 megáig rakták bele a hálózati kártyát..
Pont ez az, hogy az iphon 8-nak simán mérnie kellene alsó hangon 250-300-at, mert annyi garantált de semmi...
Barátnőméknek egy idősebb laptopja van, és azon is mértem és 200-at simán mért az ővéké..
Szobámban len wifiről, 30/30-at tud...
Rohely, 1/3-at tudja, fent kábelel kb. 95/98.
Eleve az 1/10-et tudja még kábellel is, majd utána wifin keresztül 1/3-ad végére 1000 megás netem 30 megával megy.
Azért rendeltem meg mert sok filmet szeretnék letölteni hd-be, és ha még csak 300-al számoltam ami garantált is örültem volna.
Nono, ácsi...
1. Hol, mivel - milyen oldallal, alkalmazással - "mérsz"?
Amikor "mérsz", más eszköz, más alkalmazás ugye nem használja a netet?
Amiket mérsz, az milyen mértékegység? MBps (megabájt/másodperc)? Mbps (megabit/másodperc)?
2. A laptop elvileg - legalábbis a kézikönyve szerint ( [link] ) - képes gigabites kábeles kapcsolatra.
Hogy biztosra menjünk,érdemes lenne megnézni, hogy pontosan milyen hálózati kártya/kártyák van benne.
Ehhez töltsd le az Aida64 nevű diagnosztizáló programot:
tömörítsd ki (Fájlok és mappák kibontása tömörített mappából):
indítsd el az aida64.exe alkalmazást, és a Hálózat -> PCI / PnP hálózat résznél nézzük meg, milyen hálózati kártyák vannak benne.
3. Milyen modemet - gyártó, típus - kaptál?
4. Milyen kábellel van összekötve? Minimum Cat5E-snek kell lennie (a kábel oldalán rá van nyomtatva).
SZiasztok! Utolso valaszado, irtam az ugyfelszolgalatnak.
Irtak hogy a gepet az o modemukkal cat5e vagy cat 6 os kabellel kell összeköti, illetve a modemen van fe, illetve ge csatlakoási lehetőség, na most én fe-be dugtam és sima cat5-os kabelemmel kötöttem össze, ezért csak 100-t tudott mérni. Vettem most egy cat5 e-s kábelt és most mértem 900/200 :))..
De viszont a wifi része az nagyon gyenge,ZTE fehér doboz, nincs is rajta antenna, lehetésges hogy a wifis része 100 megabitnél nem tud többet?A digis modem.
Mert wifin keresztül 50/50 laptopon, jo kábellel 900/200, ezért gondolom ő modemuk wifi képessége gyenge, csak kábellel tudják szollgálatni a 1000/200-at, szóval ha vennék egy gigabites Tp-link routert 15.000 ft körül, és azzal kötném össze a modemukat, akkor wifin keresztül is sokszorosodna sebesség?
Most irt a dogis ugyfelszolgalat!
Tisztelt Ügyfelünk!
Az általunk adott eszköz WIFI része csak saját felelősségre használható, de maximum 50-70mbps sebesség érhető el rajta, ha nincs zavaró tényező. Abban az esetben ha Ön vásárol egy nagyobb teljesítményű eszközt, akkor azzal amennyiben a készülékei is képesek rá, valamint nincs sok árnyékoló-zavaró tényező nagyobb sebesség is elérhető.
Amennyiben vásárol egy eszközt, a beüzemelés során jelezze felénk, hogy a kihelyezett eszközt át állítsuk Bridge üzemmódba.
SZoval ezert gyenge a wifin at, mert az a keszulek nem alkalmas a gigabites internetre wifin keresztul..
Veszek egy gigabites tp link routert, remelem hogy ha beuzemelem, es azzal kotom ossze az o modemukat, azon keresztul mar wifin is legalabb 300 megaval fog suviteni a net, tegnap kabellel mertem 900-at, de a wifi felez/harmadol attol fugg mennyire van learnyekolva a szoba ahol vagyok, illetve emelet vagy foldszint, de sztem a 300-at tudni fogja, legalabbis remenykedem benne.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!