Egy gépről egy regisztráció?
Sziasztok!
Van egy internetes oldal (nem lényeg melyik) ahol több regisztrációm volt. Egyszer minden figyelmeztetés nélkül több regisztrációmnál felfüggesztették a fórum használatát. Mikor rákérdeztem miért, azt a választ adták, hogy elegendő egy regisztrációval használni a fórumot. Milyen adatok alapján látják, hogy egy gépről vannak a regisztrációk, sőt a bejelentkezések is? Mert volt, hogy mobiltelefonon regisztráltam és azzal léptem be asztali gépen, de azt is tiltották. Nincs fix IP címem, tehát az kilőve. Ha MAC cím alapján, akkor azt meg lehet változtatni. Ha megváltoztatott MAC címmel regisztrálok újra, akkor nem veszik észre?
A böngészőből nem kérhető le MAC cím, se az oldal felé nyitott kapcsolatból.
IP Cím, és ún. fingerprint adatok (milyen böngésző pluginek vannak, milyen betűtípusok vannak telepítve, mekkora felbontásban fut a böngésző...) amikkel többé kevésbé azonosítani lehet gépet a weben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!