A Wikipédia hogyan védi magát a VPN-ektől?
#3:
De, védi magát a VPN-ektől. Bekapcsoltam a Tunnel Bear-t mielőtt elkezdtem volna szerkeszteni, és nem engedett.
A saját weboldaladat szeretnéd megvédeni, hogy ne érjék el VPN-el?
Van rá technikailag lehetőség. Több szolgáltatás is létezik erre, ingyenesen a [link] használható.
Az ingyenes szolgáltatás percenként 15, naponta 500 lekérést engedélyez, tehát ha sok a látogató az oldalon, akkor nem érdemes a teljeset védeni vele, csak a regisztrációt esetleg a bejelentkezést, mert különben hamar elfogy az 500 lekérdezés. Viszont van fizetős szolgáltatásuk is, így meg lehet emelni ezt a limitet.
A szolgáltatás lényege, hogy 0 és 1 között osztályozza az IP címeket egy mesterséges inteligenciával. A 0 biztos nem Proxy és VPN, míg az 1-es biztosan az. És lehet finomítani, attól függően, hogy mennyire szeretnél szigorú ellenőrzést. Én a 0.99 értéket ajánlom, ezzel a beállítással egyetlen általam ismert ingyenes vagy fizetős VPN szolgáltatóval sem sikerült kijátszanom a védelmet. :)
Példa script (a <!DOCTYPE html> rész elé illeszd be):
function checkProxy($ip){
$timeout=3;
$banOnProability=0.99; //itt adod meg az ellenőrzés szigorúságát, ajánlott érték: 0.99
$ch = curl_init();
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
curl_setopt($ch, CURLOPT_TIMEOUT, $timeout);
curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, " [link] //ide valós email címet írj be, különben nem fog működni
$response=curl_exec($ch);
curl_close($ch);
if ($response > $banOnProability) {
return true;
} else {
if ($response < 0 || strcmp($response, "") == 0 ) {
}
return false;
}
}
$ip=$_SERVER['REMOTE_ADDR'];
if (checkProxy($ip)) {
echo "<html><head>
<title>Hiba!</title>
</head><body>
<p align=\"center\"><font color=\"red\"><big><b>VPN/PROXY ÉSZLELVE</b></big></font><br>
Sajnáljuk, de a VPN és Proxy szolgáltatások használatát nem engedélyezzük ezen a webhelyen. A megértésed köszönjük.<br></p>
</body></html>";
exit();
}
Az előző vagyok, látom a példa kódban levágta az API webcím végét.
Ez az API kód második fele:
check.php?ip=$ip&contact=emailcimed@emailszolgaltatod.tld"); //ide valós email címet írj be, különben nem fog működni
És ha nem egyértelmű, be kell írni egy valós email címet, egyébként nem fog működni az API.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!