Windows 10 en korlátozott a letöltési sebesség?
Minap észrevettem hogy a laptopomon az internet sebessége nem tudja meghaladni a 4.45Mbps ot, és ezt a sebességet stabilan tartsa. Egyébként 30Mbps os internetet használunk, de az egyetemen is tartsa ezt a sebességet ahol 100/100as net van. A feltöltés sebessége nem változott.
Próbáltam drivert frissíteni, újratelepíteni de nem változott.
Én a windows ra gyanakszom, mert nem túl régen még rendesen működött.
Valaki tudna valamilyen ötletet adni hogy mi okozhassa ezt a problémát?
Még annyi hogy LAN on keresztül minden okés.
Érdemes lenne megpróbálni az energiagazdálkodás speciális beállításainál a Wi-Fi résznél a "legjobb teljesítmény" sémát választani.
Pontosan nem tudom leírni, mert most Windows 7 előtt ülök. De nem nehéz megtalálni. Itt a 8. pontba lévő ablakot kell keresni: [link]
Az eszközkezelőben a Wi-Fi hardver tulajdonságinál a speciális fülön is szoktak lenni ilyen beállítások az energiagazdálkodás ügyben. Azzal is érdemes eljátszogatni.
Érdemes lenne beboot -olni Live Linux rendszerről DVD vagy USB segítségével. Ha ott se jó, akkor hardveres a hiba. Ha viszont jó, akkor a Windowsba kell tovább keresni, talán épp itt az ideje újratelepíteni.
1éves dell laptopról van szó, win10 education verzióval, kb fél éves az operációs rendszer rajta. Nemsok mindent lehet állítgatni, mindent kipróbáltam már. Próbáltam továbbosztani a csatlakoztatott wifi hálózatot, és ha egy másik eszközzel rácsatlakozom a laptopra akkor a teljes sebességen megy.
Megpróbálom linux rendszerrel, ha úgysem működik akkor tényleg hardveres probléma lesz. Csak kicsit érdekes számomra az hogy fix 4,5Mbps a sebesség megy, és nem ingadozik. Mintha routeren keresztül lenne korlátozva..de mindenhol egyformán lassan megy szóval nem router gond.
Találtam egy hasonló témát egy fórumon, linkelem:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!