Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Windows 10 en korlátozott a...

Windows 10 en korlátozott a letöltési sebesség?

Figyelt kérdés

Minap észrevettem hogy a laptopomon az internet sebessége nem tudja meghaladni a 4.45Mbps ot, és ezt a sebességet stabilan tartsa. Egyébként 30Mbps os internetet használunk, de az egyetemen is tartsa ezt a sebességet ahol 100/100as net van. A feltöltés sebessége nem változott.

Próbáltam drivert frissíteni, újratelepíteni de nem változott.

Én a windows ra gyanakszom, mert nem túl régen még rendesen működött.

Valaki tudna valamilyen ötletet adni hogy mi okozhassa ezt a problémát?

Még annyi hogy LAN on keresztül minden okés.

2018. okt. 29. 10:09
1 2
 1/12 P.O.C. ***** válasza:
Aksiról működtetve, illetve hálózati áramforrásra kötve is ugyan ezek az értékek?
2018. okt. 29. 10:19
 2/12 anonim ***** válasza:
Tartja..... A tartsa "hasogassa" a fülemet..
2018. okt. 29. 10:21
 3/12 A kérdező kommentje:
Igen ugyan azok az értékek.
2018. okt. 29. 10:33
 4/12 anonim ***** válasza:
Nem korlátozott.
2018. okt. 29. 12:43
 5/12 P.O.C. ***** válasza:

Érdemes lenne megpróbálni az energiagazdálkodás speciális beállításainál a Wi-Fi résznél a "legjobb teljesítmény" sémát választani.

Pontosan nem tudom leírni, mert most Windows 7 előtt ülök. De nem nehéz megtalálni. Itt a 8. pontba lévő ablakot kell keresni: [link]

2018. okt. 29. 12:47
 6/12 A kérdező kommentje:
Megnéztem, maximum performance van beállítva mindkét esetben.
2018. okt. 29. 13:40
 7/12 P.O.C. ***** válasza:

Az eszközkezelőben a Wi-Fi hardver tulajdonságinál a speciális fülön is szoktak lenni ilyen beállítások az energiagazdálkodás ügyben. Azzal is érdemes eljátszogatni.

Érdemes lenne beboot -olni Live Linux rendszerről DVD vagy USB segítségével. Ha ott se jó, akkor hardveres a hiba. Ha viszont jó, akkor a Windowsba kell tovább keresni, talán épp itt az ideje újratelepíteni.

2018. okt. 29. 13:47
 8/12 A kérdező kommentje:

1éves dell laptopról van szó, win10 education verzióval, kb fél éves az operációs rendszer rajta. Nemsok mindent lehet állítgatni, mindent kipróbáltam már. Próbáltam továbbosztani a csatlakoztatott wifi hálózatot, és ha egy másik eszközzel rácsatlakozom a laptopra akkor a teljes sebességen megy.

Megpróbálom linux rendszerrel, ha úgysem működik akkor tényleg hardveres probléma lesz. Csak kicsit érdekes számomra az hogy fix 4,5Mbps a sebesség megy, és nem ingadozik. Mintha routeren keresztül lenne korlátozva..de mindenhol egyformán lassan megy szóval nem router gond.

Találtam egy hasonló témát egy fórumon, linkelem:

[link]

2018. okt. 29. 14:17
 9/12 A kérdező kommentje:
Még annyi hogy amikor elindítom a speedtestet, akkor felugrik a sebesség 30Mbps ra, de 1mp után visszaáll 4.5re...
2018. okt. 29. 14:24
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, kipróbáltam linux mint el, ott rendes sebességen ment, úgyhogy windowsos lesz a probléma.
2018. okt. 29. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!