Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Két vállalkozás összekapcsolás...

Két vállalkozás összekapcsolása interneten keresztül?

Figyelt kérdés

Van két vállalkozás, aminek van kapcsolata egymással. Az egyiknek van egy Ubuntu fájlszervere, és egy NAS. A másik viszont csak internetkapcsolattal rendelkezik és lokálisan dolgoznak a helyi gépekre. Na most ők szeretnének dolgozni az első vállalkozás szervereire, el szeretnék érni a hálózatukat, hogy tudjanak adatot és egyéb dolgokat NAS-ról elérni, stb...

Egyszerűbben:

Van két telephely. Az egyiken van szerver, a másikon nincs. Viszont a kettőt össze kéne kapcsolni, hogy tudjanak egymással dolgozni.

Hogy lehetne ezt kivitelezni?

VPN kapcsolatra gondoltam, viszont ha nincs jó sávszélességük, akkor nagyon sokat fognak szidni... :))

2018. okt. 18. 11:00
 1/5 anonim ***** válasza:

Pedig a VPN lesz a magoldás.

Az Ubuntus fájlszerverre - ha kellően erős - például remekül fel lehetne pakolni az OpenVPN-t:

[link]

az ottani routeren kiengedni, majd a másik cégnél a gépeken felpakolni az OpenVPN klienst:

[link]

Apropó: no offense, de minek van külön NAS és egy külön Ubuntu-s fájlszerver?

2018. okt. 18. 11:23
 2/5 A kérdező kommentje:
Ne kérdezd, én sem értem minek van így megoldva :D
2018. okt. 18. 12:11
 3/5 A kérdező kommentje:
ahogy nézem a nas az csak backup célt szolgál szóval akkor az tárgytalan :)
2018. okt. 18. 12:20
 4/5 anonim ***** válasza:
Erre valo a vpn
2018. okt. 19. 07:41
 5/5 A kérdező kommentje:
Zentyal OS van, abban van alapból VPN modul ahogy nézegettem.
2018. okt. 20. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!