Ebay vám hogy működik?
Majd postán kapsz egy vámnyilatkozatot félig kitöltve. A maradék infót beírod, kitöltöd, aláírod a megadott adatokkal. Beszkenneled/lefényképezet, és csatolod mellé a számlákat. Én 1 pdf-be be szoktam ezeket illeszteni, majd csatolmányként elküldöm a megadott e-mailre.
Minden infó fent van a posta.hu/vam oldalon is, a nyilatkozat mintája is. Akár kitölthetnéd vakon is, de van olyan infó (ragszám és egyéb postai azonosító) amit te nem tudsz, de a postára adott verzióban kitöltik neked.
Le volt írva a vámnyilatkozatban is, hogy mit kell csinálni, csak nem olvastad, vagy nem volt egyértelmű hogy a számlákat kérik. Az "A" lehetőséget választottad valószínűleg, ami a postai vámkezelés. Ennek végén írva:
"Tájékoztatjuk, hogy a vámkezelés, az ahhoz szükséges valamennyi dokumentum, okirat rendelkezésre állásától számítva kb. 10-12 munkanapot vesz igénybe.
Kérjük, hogy küldeménye vámkezeléséhez a szükséges hiányzó okmány(oka)t jelen megbízással együtt küldje meg részünkre."
Ezen felül a nyilatkozatban le van írva amit én is mondtam, hogy további információkat a posta.hu/vám aloldalon olvashatsz, ahol viszont egyértelműen meg van jelölve hogy mi az a benyújtandó dokumentum:
Ezt a tájékoztatót szintén megküldik a nyilatkozattal papír alapon is, tehát vagy nem olvastad, vagy nem értelmezted, egyértelműen kérik hogy számla, paypal-igazolás vagy bármi más fizetésii igazolás is legyen csatolva.
Ha megküldted, erre már nem fognak válaszolni. Majd ha lezárul a vámeljárás akkor folytatódik a kézbesítés. Átvételkor kell fizetned a kifizetett díj után a 27% áfát + 3500 eljárási díjat, ha meghaladta a 45 ezer forintot akkor még 2,5% vámot. Erre készülj, a kifizetés nélkül nem veheted át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!