Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mitől lassú a DIGI 1000-es...

Mitől lassú a DIGI 1000-es internetem?

Figyelt kérdés

Most kötötték be egy hónapja (Miskolcon) a DIGI 1000-es netet, vettem 1200as routert, 1200as sticket a gépbe, mégis 90mbps körül van a letöltés, 80 körül a feltöltés.

Tudom, hogy a routeren keresztül kevesebb net fog jönni, mint kábelen de ez normális így?

2018. szept. 26. 13:47
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Jah ha 4 méter van a gép és az eszköz között, akkor miért nem kábellel kötöd össze (használj cat6-ot, abból baj nem lehet).

A routeren a wifi-t meg át kéne pattintani 5GHz-re a 2,4GHz-ről, mert utóbbi max 80-100 megabitet fog áttolni.

2018. szept. 26. 15:16
 12/19 A kérdező kommentje:
Azért nem kábelen megy a net mert több pc is van a lakásban. Semmi fal és semmi nincs a router és a gép között, és ez már az 5Ghz-en mert érték.
2018. szept. 26. 15:38
 13/19 A kérdező kommentje:
Nem reklamalok, csak szerettem volna megtudni, hogy ez normális-e, és ha igen akkor pl egy 500as net mekkora sebességet ad le wifin keresztül?
2018. szept. 26. 15:54
 14/19 anonim ***** válasza:
A wifi tud ennyit, a 90 is egy nagyszerű érték. Mi van akkor, ha több eszköz csatlakozik? Te géped kábellel, a többi wifin, ezt nem lehet reklamálni, wifin nincs garantált sebesség.
2018. szept. 26. 16:17
 15/19 anonim ***** válasza:
4 LAN port van a routereden, de ha nem elég, akkor vegyél egy 4 portos switch-et és dugd rá valamelyik LAN portra, aztán a switch-be további 4 gépet rá tudsz dugni. Az már 7 LAN port ...de ha ez sem elég, akkor vegyél egy 8 portos switch-et.
2018. szept. 26. 16:27
 16/19 anonim válasza:
Vicc ez a digi. Nálam is ugyanez van. Egyszerűen egy fos. Aki beszerelte meg sem nézte mi van. Upc ugyanez a konfiguráció vígan tudta a 240-et WiFi-n. Senki ne kössön digit vagy számítson erre.
2019. nov. 24. 16:38
 17/19 dirty válasza:
Nálam is hasonló probléma volt, a házamban két szint között falban futó utp volt a hibás. A digi modem (router) és a sajét ac-s, ax-es routered közötti kábeles kapcsolatot kell ellenőrizni. Gondolom azóta már megoldódott a dolog, csak azért írom, ha valaki később ebbe a topikba téved. Mindenkinek, aki azt irogatta, hogy kösd össze a kábellel, boldog 2020-at kívánok! Mellesleg a Diginél jobb internetem sose volt (optikai), sok éven át küzdöttem viszont a UPC-vel. Ez atomstabil és fillérekbe kerül, 2 éve nem volt kimaradás. Mellesleg 2 órával azután kijöttek, hogy szóltam, hogy szerintem kicsit lassabb a net mint kéne, de így is elég gyors. Profik és udvariasak voltak.
2020. jan. 3. 17:25
 18/19 anonim válasza:

A gép és a router közé, illetve a két router kózé cat6 patch kábel kell!

A szolgáltató routerébe a lan 1-be(csak ez gigabites) az egyik végét, a másikat a te routered WAN portjába kell.

Felhívod a szolgáltatót és kéred a routerük BRIDGE ÜZEMMÓDBA kapcsolását és szedjenek ki a NAT-ból!

Ezek után, a routered haladó beállításainál az ipv6 részen bekapcsolod az ipv6-ot a legördülő listából kiválasztod a ppoe-t, a routeren is a ppoe-t állítod be az internet résznél, nem dinamikust, ahogy a szerelő ajánlotta mert nem ért hozzá.....router újraindít, te meg mosolyogsz.

Látom régi már, de mindig van új versenyző, aki belebotlik, nekik jó lesz.

2021. ápr. 1. 14:24
 19/19 anonim ***** válasza:
#18: Nagyon szépen leírtad, annyit pontosítanék, hogy nem szükséges a Cat6 kábel, nekem cat5e kábellel is gyönyörűen megy a gigabit.
2021. ápr. 1. 19:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!