Mi kell a 120 mbps internethez?
"Ez a router elméleti 300Mbps sebességre képes WiFi-n (802.11n szabvány, két antennával aggregált sebesség). "
Nem pontosan. A 300 Mbps az (első, fizikai rétegbeli) adatrátája, ennyi megabitet tol ki magából/fogad a rádiós interfésze másodpercenként. Viszont mivel a Wifinél több eszköz szeretne egyszerre adni, szükség van ütközés elkerülő technikára, ami csökkenti az elérhető adatátviteli sebességet (már a 3. hálózati rétegben) - körülbelül aggregáltan maximum a felére.
"Ezen a Tenda típuson 100Mbps a WAN és a LAN port egyaránt, azaz nem tudja a szerződött 120Mbps sebességet."
Így van:
a 100 Mbps-os adatrátájú vezetékes interfész adatátviteli sebessége ~90 Mbps maximum (a csomagok fejlécei miatt) körülbelül. Ha a kedves kérdező ki szeretné használni a teljes adatátviteli sebességet, gigabites portokkal és minimum 300 Mbps-os adatrátájú (802.11n szabványú) rádiós interfésszel ellátott routerre és klienseszközökre lesz szüksége.
Akkor ha atvaltok 120 mbps csomagra attol meg ez a router adja a jelet vagy mibdenkepp vasarolnom kell 1 ujat ?
Esetleg ajanlanatok olcson olyat ami ezt kihasznalja?!
"Akkor ha atvaltok 120 mbps csomagra attol meg ez a router adja a jelet"
Adni fogja, csak nem tudod kihasználni a teljes adatátviteli sebességet.
"Esetleg ajanlanatok olcson olyat ami ezt kihasznalja?!"
Ami normálisabbat találtam:
Ez egy olcsó gagyi router. A Tenda eleve vacak márka. Ha átváltasz 120Mbit-re, menni ugyan fog, de közelében sem lesz a 120Mbit-nek.
Vegyél normális routert: TP-Link, Linksys, Netgear ezek jó márkák, ebből is gigabitest.
Általánosságban, amelyik router 10 ezer forint alatt van, az jó eséllyel gagyi.
Ez a router jo ?
Tenda ac6 ac 1200 wireless
Tenda ac6 ac 1200 wireless
Ennek még mindig 10/100 portjai vannak. Cserébe jó ronda. Felejtsd el a Tenda routereket, vacak mind! Vegyél normális márkát és GIGABITES modelt!
Rendben nincs Tenda!
De par darabot tudnatok nekem mondani ?
Esetleg ez ? D-Link DIR-842
"De par darabot tudnatok nekem mondani ?"
#2-es hozzászólásomban leírtam, mik a minimum követelmények: gigabites vezetékes, és minimum 802.11N-es szabványú, 300 Mbps-os adatrátájú vezetéknélküli interfész.
#4-es hozzászólásomban ajánlottam a TP-Link Archer C2 AC900-ast (mint az árukeresőn az egyik legolcsóbb, a paramétereknek megfelelő routert: [link] ).
#5-ös hozzászólásában a kollega leírta, hogy tartózkodj a Tenda márkától - erre a #6-os hozzászólásodban előjössz egy 100 Mbps-os portokkal felvértezett Tendával: [link] - ejj....
"Esetleg ez ? D-Link DIR-842"
Adatlapja szerint:
"10/100/1000 Gigabit Ethernet WAN port
Four 10/100/1000 Gigabit Ethernet LAN ports
Standards:
* IEEE 802.11ac
* IEEE 802.11n"
tehát a kritériumoknak megfelel.
Ha megnézel róla pár tesztet:
* [link]
* [link]
láthatod, hogy vezeték nélkül nem a sebesség császára, de egy ilyen olcsó eszköztől nem várható hatalmas csoda - de a célra megfelelhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!