Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Lenyomozhatja a haverom a...

Lenyomozhatja a haverom a böngészéseimet?

Figyelt kérdés

Adott egy kollégium, és egy elég rátermett (internetes dolgokat mélyebben tanuló, és értő) informatikus haver.

Az internet úgy van bekötve a számítógépembe, hogy a kollégiumi szobám falán lévő csatlakozóból egy internetes kábel egy Routerbe jut (ami az enyém, de aminek az adatait ő is ismeri, mivel ő állította be), és a Routerbe van dugva még egy netkábel, ami a gépházba van vezetve.

A kérdésem pedig az lenne, hogy a fent leírtak alapján mik a lehetőségei ennek a havernak az én adataimmal?

Nem nézem ki belőle, de az alap emberi kíváncsiság, és néhány óra egyedüllét a szobájában azért megindíthatják a fantáziáját, hogy be-be kukkantson esetleg a gépem adataiba.

Mihez férhet hozzá? Nem mintha takargatni valóm lenne, de a jelszavaimat, böngészési előzményeimet, beszélgetéseimet, tehát így azért a privát dolgaimat (tehát amiket normális esetben egy átlagos ember privát jelzővel illet) ő le tudja csekkolni?

Tehát milyen lehetőségei lehetnek?

Aztán persze jön a kérdés, hogy tehetek-e ellene bármit?

2018. szept. 22. 21:19
 1/4 anonim ***** válasza:

"Adott egy kollégium, és egy elég rátermett (internetes dolgokat mélyebben tanuló, és értő) informatikus haver."

Nem jelent semmit sem...

"Az internet úgy van bekötve a számítógépembe, hogy a kollégiumi szobám falán lévő csatlakozóból egy internetes kábel egy Routerbe jut (ami az enyém, de aminek az adatait ő is ismeri, mivel ő állította be), és a Routerbe van dugva még egy netkábel, ami a gépházba van vezetve."

Nos mi az a "internetes kábel"? Én olyanról tudok, hogy UTP és Optikai kábel.

Nos mi az a "netes kábel"? Én olyanról tudok, hogy UTP és Optikai kábel.

De értem. Van egy UTP a falból, ami bemegy egy Router-be, majd abból egy másik UTP kábel megy bele a gépedbe.

Amúgy felejtsük már el hogy "internet kábel"... 2 gépet is össze lehet vele kötni közvetlenül és az internet nincs sehol, így érvényét bukja a "internet kábel" kifejezés. Hívjük már a nevén emberek. Nem 1x látom így ott...

"A kérdésem pedig az lenne, hogy a fent leírtak alapján mik a lehetőségei ennek a havernak az én adataimmal?"

Ha lenne még 1 gép a Router és a PC-d között, akkor az átfutó csomagokat láthatja. De abból sokat nem tudna kivenni, csak annyit, hogy mi a forrás és a cél cím. Részletekért néz utána: "Wireshark"

"Nem nézem ki belőle, de az alap emberi kíváncsiság, és néhány óra egyedüllét a szobájában azért megindíthatják a fantáziáját, hogy be-be kukkantson esetleg a gépem adataiba."

Ha nem fét hozzá a gépedhez, még is hogy nézzen bele? Jelszavazd le...

"Mihez férhet hozzá? Nem mintha takargatni valóm lenne, de a jelszavaimat, böngészési előzményeimet, beszélgetéseimet, tehát így azért a privát dolgaimat (tehát amiket normális esetben egy átlagos ember privát jelzővel illet) ő le tudja csekkolni?"

1.: Le van jelszavazva a géped? Nincs? Akkor igen.

2.: Mented a böngészőkkel a jelszavakat? Ha előzőnél nincs jelszó, akkor már annál könnyebben beloggol mindenhova, ahol jegyezteted.

"Tehát milyen lehetőségei lehetnek?"

Ha kezébe adod a géped, akkor mindenre. Ha nem akkor, nem.

"Aztán persze jön a kérdés, hogy tehetek-e ellene bármit?"

-.- Használj jelszót... Gondolom windows-t használsz. Akkor azon.

2018. szept. 22. 22:11
 2/4 anonim ***** válasza:

Na, azert a windows jelszo es annak 20 masodperc alatti torolhetosege sem egy eletbiztositas.

A legegyszerubb (mivel routerhez hozzafer) feltennie egy openwrt vagy mas okosabb rendszert ra, es naploznia a forgalmat, ha nem tul gagyi a router.

Vagy emlitett modon csak a gepedhez ulnie.

2018. szept. 22. 22:49
 3/4 A kérdező kommentje:

Mikor a gépemhez ül mindent látok, nem szokott olyasmit felrakni amit ne tudnám, hogy mi, meg mindent magyaráz.

Engem ugye az rémiszt meg, hogy egyzer mesélte nekem, hogy a koliban wifi alapján mivel 1 hálózaton megy vagy ilyesmi, akinek jogai vannak, mindent lát, mikor mit nyitok meg O.o

2018. szept. 23. 11:14
 4/4 anonim ***** válasza:
A wifi azért teljesen más téma mint egy kétvégű kábel, ott már a router és eszközök között is elfogható jel van.
2018. szept. 23. 12:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!