Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mit jelent az a kifejezés,...

Mit jelent az a kifejezés, hogy "kriptovalutát bányásztat a felhasználókkal"?

Figyelt kérdés
2018. szept. 15. 17:57
 1/4 anonim ***** válasza:
Nagyon leegyszerűsítve (mindenre rákereshető a válasz Google-ben, oldalakat írnak róla): jellemzően egy weboldal olyan programot, parancsot, beépülő modult, futtat, ami az oldalt látogató felhasználók gépeit dolgoztatja, azok erőforrásait (a számítógép működése során számításokat végez, azok eredményét látod a képernyőn vagy történik a háttérben), és ezek a gép által végzett számítások az oldalt üzemeltetőnek pénzt generálnak (kriptovaluta, mint digitális fizetőeszköz formájában) = bányásznak. A hátránya a dolognak hogy a gépet nagyban leterhelheti egy ilyen művelet, hiszen az erőforrásait nem arra használja hogy a te programjaidat futtassa és mondjuk gyors böngészési élményt adjon, hanem a weboldalnak generálja a pénzt.
2018. szept. 15. 19:51
 2/4 A kérdező kommentje:
Milyen számításokat végez? És hogy lesz belőle pénz? Nekem ez magas.
2018. szept. 15. 19:57
 3/4 anonim ***** válasza:

Ez az oldal nem alkalmas arra hogy oldalakon keresztül írjanak neked olyan dologról amit nem biztos hogy azon a szinten értesz amivel a válaszoló próbálja magyarázni. Bele kell vetned a témába magad és addig keresni amíg olyan szöveget nem találsz amit megértesz. Megnéztem, még a Wikipédia sem fogalmaz egyszerűen, és ezt saját szavakkal leírni még nehezebb.

Az eszköz amit használsz, számításokat végez, és a neve is mutatja: számítógép. A gépnek van egy bizonyos tulajdonsága, az azt felépítő alkatrész teljesítménye, ami megadja hogy másodpercenként hány számítási műveletet tud elvégezni. Ez egyben a processzor teljesítménye is.

A számítások többek között alkalmasak arra, hogy olyan matematikai műveletet végezzenek aminek a végén a befektetett munka és idő valamilyen érték formájában jelenik meg, pénzzé tehető. Ehhez jön be példaként a virtuális pénz generálása. Ha valaki egy olyan weboldalt futtat amiben egy kód képes a látogatók számítógépének parancsba adni hogy dolgozzanak és generáljanak pénzt, akkor ő abból bevételt tud csinálni.

Tovább nem részletezem, mert ez már így is bonyolult. A lényeg, hogy az oldal betöltése után a böngésződ kap egy parancsot, hogy dolgoztassa a gépet és az csináljon pénzt másoknak.

De mielőtt azt hiszed hogy ez mennyire jó, és akkor te is a géped teljesítményét használva pénzt csinálhatsz: ebből a buliból már évekkel elkéstél. Ma már asztali eszközökkel nem éri meg ezt csinálni, és az utóbbi időszakban is már milliós összegű befektetés kellett ahhoz hogy a megvett eszköz meg az áramszámla kiadásait pár hónap alatt visszahozza nullára a bányászgép és csak utána legyen nyereséges, plusz a virtuális pénzek is elkezdtek értéktelenedni.

2018. szept. 15. 20:32
 4/4 A kérdező kommentje:

Nem akarok ezzel foglalkozni! Van egy online mozi oldal, ahová a mai napon egyáltalán nem tudtam belépni. 523 hibát ír ki, így jutottam el addig, hogy valaki leírja, ez az oldal azért nem fut, lehet hogy feljelentették, mert "kriptovalutát bányásztat a felhasználókkal" A szűk 45 éves agyammal képtelen vagyok megérteni, milyen számításokat végez és mit csinál. Nem tudom elképzelni, nemhogy még ebből pénzt keresni...

Azért köszi a próbálkozást!

2018. szept. 15. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!