Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan csökkentsem a pinget?

Hogyan csökkentsem a pinget?

Figyelt kérdés

Hostként működök közre egy játékban, csatlakoznak hozzám tegyük fel dél-amerikából, kb 200 ping körül lehetnek.

Tudom ezt valahogy javitani, bármilyen konfiggal routerben? 5-7-es a pingem Budapesten egyébként, New Yorkot pingelve 120, Rio-t 220.

Tudom bárhogyan javitani, mert olvasva mindkét félnek számit az internet kapcsolata. (500 mbit/s netem van)

2018. szept. 11. 21:40
 1/7 anonim ***** válasza:
Távolságból adódó pingen nem tudsz változtatni.
2018. szept. 11. 21:47
 2/7 anonim ***** válasza:
Valahogy el kell jusson "fizikailag" is a csomag hozzá. Ha messze van a szerver a klienstől, akkor lehet bármilyen internet kapcsolatotok, nem számít.
2018. szept. 11. 21:47
 3/7 anonim ***** válasza:
Pontosan. Egy kontinensnyi távolságról és milliszekundum mértékegységről beszélünk. Szerintem még barátságos ez a válaszidő. A gyakorlatból kiindulva, a Riot Games PBE szerverére ha csatlakozok, 150ms a legalacsonyabb válaszidő. Ez a PBE szerver Chicago-ban van, légvonalban 7000-8000km-re Magyarországtól kb. Ez a távolság az adatcsomag útvonalára való tekintettel valószínűleg több, mivel nem ezen a légi útvonalon halad az adat, több ponton is keresztül haladhat, mire Chicago-ba ér. Ráadásul egy-egy pont között könnyedén lehet optikai helyett rézkábel, ami tovább lassítja az adatcsomagot. Akkor még hozzá számolhatjuk azt a késleltetést is, ami az adatcsomag fogadásából, feldolgozásából és továbbküldéséből fakad. Azért ilyen távolságokban akár több száz ponton is áthaladó adatcsomagnál ez a késleltetés összeadva jelentős lehet. Sajnos én még ilyet nem csináltam, de szerintem lehetséges felderíteni az adatcsomag útvonalát és abból megsaccolni a várható válaszidőt.
2018. szept. 11. 22:24
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Van néhány félreértés. A ping az időt jelöli amíg egy csomag átér egyik gépről a másikra, ez a gyakorlatban így működik: géped küld egy csomagot a másik gépnek [pl 1-500ms, itt számít a feltötési sebességed és a fogadó fél letöltési sebessége] -> másik gép visszaszól hogy igen, megjött [pl 1-500ms, itt az ő feltöltési sebessége és a te letöltési sebességed számít]. Az 500mbit\s szép és jó, de kétoldalú kommunikációról van szó(egyébként a feltöltés szerverként sokkal fontosabb, ha már feltétlen írni akarsz valamit azt kéne - de a ping nincs is szoros összefüggésben ezzel, játékok rendszerint nem igényelnek többet 25-30KB\s nél, pl egy 64 fős Battlefield 1 nem használ 20KB\s nél többet, a válaszidő lehet nagyon alacsony függetlenül attól hogy a sebesség nem túl magas). Ahogy írták feljebb fizikailag el kell jutnia a jelnek egyik helyről a másikra, minél hosszabb utat kell megtennie annál tovább tart, a világ másik felét sehogy nem tudod olyan gyorsan elérni mint a szomszédot.

Azon túl, hogy keresel egy megfelelő szolgáltatót(a számaid alapján ezen már túl vagy) nem tudsz tenni semmit.

2018. szept. 11. 22:27
 5/7 anonim ***** válasza:
Ja és igen, akkor még nem is említettem, hogy a Riot Games nálad nagyobb erőforrásokkal rendelkezik. Igaz, hogy ebből mondjuk pont a PBE-re fordítanak kevesebbet, de ahhoz képest, hogy te otthonról Host-ként működsz közre egy játékban nem rossz az a válaszidő, amit tapasztalnak a rád csatlakozók.
2018. szept. 11. 22:29
 6/7 anonim ***** válasza:

Rio légvonalban 10 ezer km. Fénysebességgel oda-vissza az út 66ms, tehát ettől kisebb ping fizikai lehetetlenség.

Namost, a kábelek nem légvonalban mennek, tehát Rioba akár 20-30 ezer km-t is megtehet a jel, mert jó eséllyel előbb Frankfurtba, Londonba megy, onnan át New Yorkba, majd le délre.

És közben sok-sok állomáson megy át, ahol a feldolgozás, továbbküldés beletelik pár ms-be.

A 220 körüli ping dél-amerikába teljesen jó.

2018. szept. 12. 10:16
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a gyors válaszokat!
2018. szept. 13. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!