Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Milyen router lenne megfelelő...

Milyen router lenne megfelelő ilyen távolságra?

Figyelt kérdés

Adott 2 ház. Az egyiknél, amiben jelenleg lakom, be van köttetve a net, azaz ideszól az előfizetés. Elég hosszú a ház, az én szobámban van jelenleg a "fő" router és a modem, a routerből a padláson keresztül van összeköttetésben a másik routerrel, szóval a ház két vége le van fedve nettel. Nagyon öreg már az első router (d-link), már az antennája és lekonyul magától :(, sokszor nem ad jelet, és ennek a helyére szeretnék egy olyat, ami stabilan képes kábelen keresztül leadni a netet a hátsónak (tp-link), ÉS a másik a háznak. A padláson keresztül a kábelezés megoldható lenne a másik házzal, van furat is. A másik ház amolyan "kocka" ház, tégla+vájog kombó, ide lehetőleg csak egy routert szeretnék, ami lefedné nagyjából az egész házat. Az a jó, hogy pont a középső szobában lenne a helye.

A fő házban nem igazán van leterhelve az internet, a szüleim inkább csak netezésre használják, de viszont nálam igénybe lenne véve: 2 PS (multi, letöltés, videók), laptop, telefon..

Szóval a fő kérdéseim, hogy milyen router lenne alkalmas főleg az "elosztó" szerepben? Nagyon le lenne- e terhelvel így a rendszer? Egyáltalán jó ez így, hogy a kebelekre hárul az átvitel, vagy inkább kössek új előfizetést? Lényeges, vagy lényegtelen, hogy a routerek azonos márkájúak legyenek? Fő routernek elég lenne-e egy olcsóbb router esetleg, annak úgyis szinte csak a megosztás lenne a feladata, a wifi nem volna túl sokat igénybe véve ott.

Amiket kinéztem: Tp-link archer ac1200 (ilyenünk volt az albérletben, stabilan adta a jelet, de azt a kis lakást alig fedte be kb. 60 m² és ott nem voltak vastagok a falak) Asus rt-ac1200, D-link dir-869 ac1750 bár ez árban már nagyon feszegeti a határt.

2018. szept. 11. 10:05
 1/1 anonim válasza:

[link]

Szerintem magasan veri a többit, ami nekem eddig volt, igaz drágább is volt, de teljesen megérte!

2018. szept. 11. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!