Ha Google Drive-on bankkártyával fizetek és megadom bankkártyám adatait, mennyire lehetek biztos benne, hogy a kártyámról nem vesznek le pénzt ha én nem akarom?
Pl. nem emelnek-e le róla pénzt, ha nem is vásárlok semmit.
Elvileg, ha a bankkártya számát és a hátoldali 3 számjegyet ismeri valaki, pénzt emelhetnek le róla. Mennyire van biztonságban a bankkártyám adatai a Google-nél?
Ha már a Google ilyen veszélyes dolgokat művelne (amire semmi szüksége nincs), ott már rég hatalmas probléma lenne.
Ilyen felfogással semmilyen szolgáltatást ne használjunk, ami bármi "érzékeny" dologgal kapcsolatos.
Van aki a felhő tárhelyben sem bízik, pedig ebben is csak a jövő van.
Elvileg nagyon. Gyakorlatilag van rá minimális esély, hogy ellopják az adatokat - akár úgy, hogy már eleve nem a Google-nek adod meg, csak Te azt hiszed :)
Alap, hogy legyen egy második fék is a rendszerben, pl. állítható limit, amit csak akkor nyitsz nagyra, ha éppen valami nagyértékűt veszel, különben meg annyi, amit nem sajnálsz, vagy akár nulla.
Én úgy oldom meg, hogy a Gránit Banknak van appja,a mivel telefonon mozgathatom a limitet (külön a bankautomata, POS-terminál, net kategóriában), így bármikor állítani tudom.
Más bankoknál van pl. virtuális netes kártyaszám, amire a főszámládról áttehetsz mindig annyit, amennyi az aktuális netes vásárláshoz kell.
Én nem félteném a googletől a bankkártyámat. Ha valami véletlen folytán duplán számláznának (egy másik cégnél jártam már így), akkor is max egy email és megoldják. A nagy vállalatoknál nem éri meg csalni.
Viszont az átlagos random netes webshop esetében én is használom a fentebb említett védelmi vonalakat (pl sms-es megerősítés, hogy tényleg akarok e fizetni).
# 1 "Van aki a felhő tárhelyben sem bízik, pedig ebben is csak a jövő van."
Miért van ebbe a jövő?
Inkább veszek sok HDD-t, SSD-t, Pendrivet, SD kártyát, DVD lemezt sok adattárolásra, pl: Képek, filmek, zenék stb.
A Google is csökkenti a tárhelyet mint a Microsoft MEGA, akkor szépen sok adat elveszik, fizetni meg minden honnapban azért nem éri meg, sokkal jobb meg tudom fogni az adatokat.
Sokan tárolnak rajtam kívül filmeket, csak keres rá itt gyakorin.
Vannak olyan filmjeim amik sehol sincsenek fent neten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!