Ha a facebook küld egy értesítést, hogy "van egy új ismerősnek ajánlásod", azt mi alapján küldi, ki ajánlotta, vagy hogy van ez?
Szoktak nézni a profilját? Nekem rengeteg alkalommal dobott fel olyan ajánlást akinek napi vagy legalább heti szintjén megnéztem a profilját vagy többször rákerestem. A rendszer nyilván látja hogy egy nem-ismerős fiók iránt megnő az érdeklődés, így felajánlhatja ismerősnek.
Persze vannak olyan esetek is amikor teljesen véletlenszerűen egy közös ismerőst dob fel.
Azt kizárnám hogy emberi tényező van mögötte, azaz valaki kezdeményezné hogy az ajánlás megtörténjen. Egyszerűen a rendszer bizonyos algoritmusokkal bizonyos tényezők figyelembevételével megpróbálja a minél pontosabb ajánlást.
Csak 1-2x néztem meg a profilját.
Van akinek ennél sokkal többször megnéztem, azt mégsem ajánlotta fel.
Mivel a Facebook ilyen belső működése már üzleti titok amit nyilván nem fognak nyilvánossá tenni, nem lehet biztosra megmondani hogy milyen konkrét dolgok állnak egy ilyen ajánlás eredménye mögött.
Vannak akik mindig bele akarják látni mindenbe, hogy biztos a másik fél is látogatta a profilt és azért történik a dolog, de ez nem bizonyított és inkább egy rózsaszín ködös tévhitbe kergeti az embereket.
Pontosan ma kaptam egy ilyen ajánlást egy felhasználóra, akit letiltottam.
Szóval ez egy érdekes üzleti titok lehet. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!