Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mitől pingelhetek néha?

Mitől pingelhetek néha?

Figyelt kérdés

Olyan problémám lenne, hogy kb. 2-3 hete elkezdtem random pingelni játékokban. Egyszer tök normális pingem van majd a másik pillanatban már ilyen 200-300-400-as pingem van. De a pingelés van,hogy 5 percig vagy fél óráig is eltarthat..Internetezés közben is néha ugyan úgy mint a játékoknál egyszerűen alig akar betölteni valamit.. Torrent ilyesmi nem szokott menni más sem használja itthon. BIOS-t frissítettem és új LAN drivert is felraktam hátha.. Ugyan úgy jött a pingelés. Új Windowsal is pingelek.. (Gigabyte B360M DS3H alaplap)

Más gépen itthon meg tökéletesen tölt az internet. Internet sebességmérőn is megfelelt, de nálam nem igazán.

2018. aug. 17. 14:16
 1/1 Takysoft ***** válasza:

Akkora fogalmi zavarban élsz, hogy alig értettem meg mit szeretnél.

Szóval a LAN a helyi hálózat. nincs neki drivere.

Csatlakozni hozzá többféleképp is lehet. Általában Wifin, vagy UTP kábellel. Ezeknek a vezérlőihez kell driver.

Ha wifin csalakozol a LAN-odhoz, akkor az okozhat lassulást. kábelesen ritkább.

Ha a géped "pingel" az azt jelenti, hogy ping jelet küld egy másik gépnek.

A leírásodból ítélve a te problémád a ping jelre történő pong jel túlzott késése, avagy a rossz latency.

Hívják "lag"-nek is.

A lag ugyanaz, mint a latency, de jellemzően akkor használt kifejezés, ha a latency rossz.

a ping egy konkrét protocol, amivel ez 2 gép között mérhető.

Itt merül fel az is, hogy milyen 2 gép között méred ugye....

ha kíváncsi vagy egy átlagos pillanatban az internetelérésed sebességére, akkor javaslom a speedtest.net oldalt.

Itt is válassz ki több szervert is, mérj többször, mert bár a sebesség ugyanolyan lesz, a ping erősen különbözhet szervertől szerverig.

Gondolom a te konkrét problémád egy játékkal van.

Ebben az esetben is lényeges, hogy milyen gépek között nézzük a latency-t.

Haveroddal játszotok VPN-en? (pl hamachi és alternatívái)

Vagy valami MMO?

Utóbbi esetben házi barkácsolt server, vagy hivatalos támogatott?

Ha kizártuk az ellenoldani problémát, a saját gépeden belül kell körbenézni.

Ctrl+Shift+Esc

Majd azon belül Networking (magyarul... tippelek: Hálózat... nem tudom, nem használok magyar windowst)

Itt Windows verziótól függően sok adatot találsz arról, hogy mi és mennyire használja a hálózatokat.

Alapvetően az lenne az optimális, ha semmi semennyire. szóval 0% minden.

Ezt az ablakot nyitva is hagyhatod, egy ideig megjegyzi, ha valami futtatva volt, néha-néha nézz rá.

Hagyd a gépet csak úgy ott, ne csinálj semmit rajta.

Ha tippelnem kell, akkor talán valami tool a háttérben update-el. Vírusirtó esetleg?

Ha van valami spéci tűzfalprogramod, azt is kapcsold ki esetleg. A Windows Tűzfal nekem általában jól bevált, ahogy a windows beépített víruskeresője is, azok soha semmi gondot nem okoznak (nyilván víruskereső csak a win10-ben van)

Nem a világ legbiztonságosabb tool-jai, de gyorsak, egyszerűek, nem akadnak össze kb semmivel, és nem fogják le a gépet :) Ezek is NAGYON fontos szempontok egy víruskereső esetén.

A beépített víruskeresővel minden program jól fut, mert arra mindenki optimalizál :)

Ha vannak egyéb szoftvereid, ami a háttérben futnak, akkor azokat is kikapcsolgathatod.

Ccleaner-ben van egy jó kis menüpont ami összegyújti azokat a cuccokat, amik elindulnak minden indításkor (Indítópultból, msconfigból, registy-ből stb.)

Tipp: ezeket ne töröld ki! az applikációk visszaírják úgyis. Tiltsd le őket (állítsd Nem-re, ami nem kell)

Java installer, Flash installer, meg ezerféle autoupdater mind bekavarhat.

Remélem sikerült segíteni :)

2018. aug. 17. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!