Mitől pingelhetek néha?
Olyan problémám lenne, hogy kb. 2-3 hete elkezdtem random pingelni játékokban. Egyszer tök normális pingem van majd a másik pillanatban már ilyen 200-300-400-as pingem van. De a pingelés van,hogy 5 percig vagy fél óráig is eltarthat..Internetezés közben is néha ugyan úgy mint a játékoknál egyszerűen alig akar betölteni valamit.. Torrent ilyesmi nem szokott menni más sem használja itthon. BIOS-t frissítettem és új LAN drivert is felraktam hátha.. Ugyan úgy jött a pingelés. Új Windowsal is pingelek.. (Gigabyte B360M DS3H alaplap)
Más gépen itthon meg tökéletesen tölt az internet. Internet sebességmérőn is megfelelt, de nálam nem igazán.
Akkora fogalmi zavarban élsz, hogy alig értettem meg mit szeretnél.
Szóval a LAN a helyi hálózat. nincs neki drivere.
Csatlakozni hozzá többféleképp is lehet. Általában Wifin, vagy UTP kábellel. Ezeknek a vezérlőihez kell driver.
Ha wifin csalakozol a LAN-odhoz, akkor az okozhat lassulást. kábelesen ritkább.
Ha a géped "pingel" az azt jelenti, hogy ping jelet küld egy másik gépnek.
A leírásodból ítélve a te problémád a ping jelre történő pong jel túlzott késése, avagy a rossz latency.
Hívják "lag"-nek is.
A lag ugyanaz, mint a latency, de jellemzően akkor használt kifejezés, ha a latency rossz.
a ping egy konkrét protocol, amivel ez 2 gép között mérhető.
Itt merül fel az is, hogy milyen 2 gép között méred ugye....
ha kíváncsi vagy egy átlagos pillanatban az internetelérésed sebességére, akkor javaslom a speedtest.net oldalt.
Itt is válassz ki több szervert is, mérj többször, mert bár a sebesség ugyanolyan lesz, a ping erősen különbözhet szervertől szerverig.
Gondolom a te konkrét problémád egy játékkal van.
Ebben az esetben is lényeges, hogy milyen gépek között nézzük a latency-t.
Haveroddal játszotok VPN-en? (pl hamachi és alternatívái)
Vagy valami MMO?
Utóbbi esetben házi barkácsolt server, vagy hivatalos támogatott?
Ha kizártuk az ellenoldani problémát, a saját gépeden belül kell körbenézni.
Ctrl+Shift+Esc
Majd azon belül Networking (magyarul... tippelek: Hálózat... nem tudom, nem használok magyar windowst)
Itt Windows verziótól függően sok adatot találsz arról, hogy mi és mennyire használja a hálózatokat.
Alapvetően az lenne az optimális, ha semmi semennyire. szóval 0% minden.
Ezt az ablakot nyitva is hagyhatod, egy ideig megjegyzi, ha valami futtatva volt, néha-néha nézz rá.
Hagyd a gépet csak úgy ott, ne csinálj semmit rajta.
Ha tippelnem kell, akkor talán valami tool a háttérben update-el. Vírusirtó esetleg?
Ha van valami spéci tűzfalprogramod, azt is kapcsold ki esetleg. A Windows Tűzfal nekem általában jól bevált, ahogy a windows beépített víruskeresője is, azok soha semmi gondot nem okoznak (nyilván víruskereső csak a win10-ben van)
Nem a világ legbiztonságosabb tool-jai, de gyorsak, egyszerűek, nem akadnak össze kb semmivel, és nem fogják le a gépet :) Ezek is NAGYON fontos szempontok egy víruskereső esetén.
A beépített víruskeresővel minden program jól fut, mert arra mindenki optimalizál :)
Ha vannak egyéb szoftvereid, ami a háttérben futnak, akkor azokat is kikapcsolgathatod.
Ccleaner-ben van egy jó kis menüpont ami összegyújti azokat a cuccokat, amik elindulnak minden indításkor (Indítópultból, msconfigból, registy-ből stb.)
Tipp: ezeket ne töröld ki! az applikációk visszaírják úgyis. Tiltsd le őket (állítsd Nem-re, ami nem kell)
Java installer, Flash installer, meg ezerféle autoupdater mind bekavarhat.
Remélem sikerült segíteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!