Budapestre milyen internet ajánlotok?
Budapest hatalmas, nemhogy kerületenként, de utcánként, házanként is változik a lefedettség.
Könnyen lehet, hogy ahová költöztök, nem is nagyon van választék.
Nálunk pl. van UPC meg Telenor, de utóbbi annyira nincs kiépítve, hogy csak a leggagyibb csomag lenne elérhető. Így nyilván nem volt választás.
Az előző albérletünkben (két saroknyira, tíz perc sincs!) meg a fentiből egyiknek se volt lefedettsége, egy noname szolgáltatóval szerződtünk le, akik kihasználták az ottani részt.
Általánosságban a Digit dicsérik, én szeretem a UPC-t is, bár kevésbé kombinálhatók a csomagok, ha tv/telefon is kell. Telenor ebből a szempontból jobb, de drágább. Mindegyikről találhatsz jó-rossz véleményt egyaránt.
Nézd végig a honlapokat (Digi, Telekom, UPC első körben), írd be a leendő címet, és felkínálja mindegyik, hogy milyen szolgáltatás érhető el ott. Válassz ár-érték alapján, ha több opció is van.
(Alternatívaként a szomszédokat, főbérlőt, jelenleg ott lakót kérdezd meg, hogy mit használ - lakás státuszától függően nyilván).
Oké, hogy ilyenek léteznek, de marhára nem mindegy, hogy a környékeden mi az ami elérhető.
Kérdezd meg a szomszédokat, hogy ők milyet használnak. Érdeklődj szolgáltatóknál, hogy milyen lehetőségek vannak.
Egyébként nem mindegy a gépeitek minősége sem.
Nekünk pl. UPC-ből a legnagyobb, 500 megás csomagunk van, pont azért, mert játszunk, torrentezünk, több gépen és telefonon egyszerre. Ehhez képest az én (régebbi) laptopom csak nagyon-nagyon max 100 megáig bírja, inkább 70-80 az átlag. Párom néhány éves (még nem rossznak számító) gamer laptopja meg 3-400 megáig fut sebességteszt alapján leterheltségtől függően. Egyszerűen azért, mert a hálókártya ennyit bír.
De ezt a csomagot ettől függetlenül pl. tudom ajánlani, wifis modemet adnak hozzá, így külön router sem lassít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!