Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Érdemes, egyáltalán lehetséges...

Érdemes, egyáltalán lehetséges javíttatni?

Figyelt kérdés

A hétvégi vihar tönkretette a router-t és vele együtt a LAN csatlakozás bemenetét az asztali gépemen. A gép többi funkciója gond nélkül működik.

Lehetséges csupán ennek az egyetlen "kis hibának" a javítása? Ha igen mennyibe jönne bele? Érdemesebb lenne az egészet lecserélnem?

2018. júl. 25. 21:49
 1/7 anonim ***** válasza:
89%
Inkább egy pci-s hálókártya...
2018. júl. 25. 21:53
 2/7 A kérdező kommentje:
Bizonyos fokig otthon vagyok az informatika terén, de ez már meghaladja a tudásomat. Egész pontosan hogyan is működik ez a dolog?
2018. júl. 25. 22:05
 3/7 anonim ***** válasza:
85%
Veszel egyet és beleteszed a gépbe.
2018. júl. 25. 22:07
 4/7 pinkpancser ***** válasza:

Vagy PCI hálókártya (3 perc beépíteni). Ha nem akarsz bontani akkor USB hálókártya.

Egyébként van esély arra, hogy csak a védő ellenállások szálltak el a lapon, de mivel feltetted a kérdést így jobb ha nem kezdesz hozzá a javításához.

2018. júl. 25. 22:24
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm pinkpancser

A leírás alapján azt hiszem van is itthon "raktáron" anno fősulra kellett mert a gépemen amit koleszon használtam nem volt LAN bemenet, és a kolesz pedig nem rendelkezett wifivel. Lehet, hogy teszek vele egy próbát.

2018. júl. 25. 22:36
 6/7 anonim ***** válasza:

Örülj, hogy a gép túlélte, de azért tesztelj ki mindent. Én találkoztam már ilyennel: becsapott a villám, feljött az UTP kábelen, kinyírta a router WAN portját, azt a LAN portot, amiben a gép volt plusz a gép alaplapját is leégette. Ott a gép meghalt, a router pedig érdekes módon switchként működött, de a halott WAN port miatt routerként már nem.

Teszel a gépbe egy LAN kártyát, ahogy írják, telepíted a drivert (lehet, hogy alapból fel is ismeri) és kész.

2018. júl. 26. 08:23
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
2018. aug. 6. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!