Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Van olyan open vpn-nél, hogy...

Van olyan open vpn-nél, hogy az eredeti ip címem marad, de maga a kapcsolat biztonságos? (linux)

Figyelt kérdés
Külföldön vagyok.Adott egy Linux ubuntu rendszer. telepítettem és beállítottam az open vpn-t.kaptam is új ip címet,viszont egyes oldalak látják az eredeti címem és tartózkodási helyem.IPv6 a valódi ip-m....IPv4 pedig az új,amit az átjáró ad.magyar átjárót használok,de pl ha megnyitom a google-t vagy a youtube-ot.....rögtön kiszúrja h német területen vagyok....pedig a böngésző nyelve is magyar meg az ip címem is. És a: [link] is szépen látja a címeimet.Mi lehet a baj? Nem szedtem le külön alkalmazást a kapcsolat kezelésére mert megőrjített,hogy állandóan bekérte a sudo jelszót.Ezért a kapcsolatoknál oldottam meg.Importáltam a beállításokat. Ötletek? köszi előre is.

2018. júl. 7. 22:10
 1/4 anonim ***** válasza:
A DNS kérésekre a szerverek általában először AAAA rekordot adnak vissza, ami az ipv6-os IP-re mutat. A Youtube, a Google, a Facebook működik v6-on, így azt ott fogod elérni VPN nélkül, mivel az OpenVPN felé nem fog ipv6-os forgalmat route-olni (mert hiába is).
2018. júl. 8. 22:47
 2/4 anonim ***** válasza:
37%
Hallottál már a Tor-ról? Itt az ideje használni.
2018. júl. 9. 00:56
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Akkor ha pl torrentet töltök le,akkor a kíváncsi szemek látni fognak? Vagy csak annyit,hogy erről a címről töltök le egy adatcsomagot ami titkosított?

Nem tudom minek kell flegmázni....azt se tudod miről van szó,de oda böksz valamit ami hirtelen eszedbe jut,ahelyett,hogy megkérdeznéd,hogy milyen célokra használom a progit. A Tor szép és jó....de nem minden napi használatra van. És az csak a böngészéskor ad új ip-t.Ráadásul több szervernél csak a baj van vele. pl az email fiókomba azzal léptem be többször,aztán egy hétre elbaszódott az emailfiókom,mert azt hitték,hogy fel lett törve,mivel egyszer Mexikóból,egyszer Tokióból léptem be.....szóval az kb tényleg csak a darknethez van. Nem beszélve a flashről.....

2018. júl. 9. 18:19
 4/4 anonim ***** válasza:
Az már a peer-ektől függ. Ha v6-on seed-el, akkor látják, ha v4-en, akkor az nagy valószínűséggel a VPN-en fog menni a magyar kijáraton, de ez pl. egy tcpdump-pal könnyen ellenőrizhető.
2018. júl. 10. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!