Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Honnét tudja a router hogy a...

Honnét tudja a router hogy a hálózat mely gépének kell adni a bejövő packet-et/frame-et?

Figyelt kérdés

Megnéztem pár FRAME-et amit elkaptam wireshark-al de minden frame-ben a destination-nél csak egy külső IP cim van.Honnét tudja az ezen a cimen lévő router hogy a belső hálózaton kinek kell továbbitania a frame-et/packet-et?

Bocs ha hülye kérdés de elég amatőr vagyok ezekben a hálózati dolgokban.

2018. jún. 28. 10:50
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Az internet és a belső hálózat közötti címfordítás a NAT: [link]

Nagyon leegyszerűsítve úgy működik, hogy a router figyeli mikor küld a géped kimenő TCP/UDP csomagot, és mielőtt kiküldi a netre átírja a helyi forrás IP címet és portot egy nyilvánosra pl 87.97.12.12:42322, és a router tudni fogja hogy ami a 87.97.12.12:42322-re jön válaszként azt az 192.168.1.56:59132-re kell küldeni.

(Nálam a bejövő csomagoknál a belső IP címem látszik Wiresharkban, mindegy...)

2018. jún. 28. 11:30
 2/2 A kérdező kommentje:
Igen bocsi rosszul irtam énis úgy gondoltam...nálam is a belső látszik.Na de köszönöm a leegyszerűsitett és érthető választ!
2018. jún. 28. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!