Lehetséges-e, hogyan és mennyire biztonságos interneten keresztül megnézni a folyószámlánkat?
Figyelt kérdés
Napi szinten nézném a befolyó befizetéseket.
A biztonságot úgy értem, hogy nem juthatnak-e így hozzá illetéktelenek a számlaszámomhoz?
2010. jún. 16. 19:11
2/7 anonim válasza:
A legtöbb banknak van internetbankja. Én az enyémről tudok csak beszélni (Budapest Bank): két szintű bejelentkezés van, először beírod a felhasználónevedet (ezt a bankfiókban kell megadnod, amikor igényled a szolgáltatást. Megadsz egy szót, ahhoz a rendszer véletlenszerűen generál egy háromjegyű számot, ez lesz a felhasználóneved) és a jelszavadat. Ezt az első bejelentkezésnél tudod megadni, és bizonyos kritériumoknak meg kell felelnie. Ezt a jelszót bizonyos időközönként módosítanod kell, be tudod állítani az időtartamot. Miután túljutottál az első szinten a rendszer kiküld a mobilodra és/vagy az e-mail címedre egy második szintű jelszót, ezt is beírod és bent vagy. Az adathalászokkal vigyázni kell, de maga a netbank sztem biztonságos.
3/7 anonim válasza:
Ezerszázalékos védelem nincs, de legyen állandóan frissülő vírus- és kémprogram védelem és szigorúra beállított (nem Windows) tűzfal a gépeden. Akkor nagy baj nem lehet belőle.
4/7 anonim válasza:
Én netbankingolok OTP-vel vagy 4 éve. Áll sorban a rossebb a bankban vagy az ATM előtt.
5/7 anonim válasza:
Igen, ez mostmár elég biztonságos. Nekem is működik probléma nélkül, ill ezek a rendszerek amikor bejelentkezel, úgyis küldenek egy ideiglenes kódot sms-ben, szal ha megvan a mobilod, jóeséllyel nem lesz gáz. Azért én nem használnám publikus hálózatokon. Csak otthon, vagy esetleg munkahelyen. Itt is arra figyelj, hha wifi, akkor jól kódolt legyen, ne nyílt.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
"Az adathalászokkal vigyázni kell..." hogyan lehet vigyázni, mire kell figyelni?
Bocs, ha ezt esetleg mindenki érti, de mit jelent az, hogy Wifi?
2010. jún. 17. 14:24
7/7 anonim válasza:
Legyen a gépeden naponta frissülő kémprogram irtó, akár ingyenes, vagy fizetős. De a megbízható, szigorúra beállított tűzfal az adathalászok ellen a legjobb módszer, be se jut semmiféle kartevő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!