Van egy LinuxMint 17.1-em, amin a wifi-t szeretném beállítani, de nincs is rajta driver szerintem, így nyilván csak usb-n keresztül tudom. H-ogyan kell?
Figyelt kérdés
sehol nincs wi beállítási lehetőséh, így gondolom alapból nem is tudja, ami elég fura. Szóval honnan és milyen drivert kell letöltenem valami más gép segítségével, amin van net. És ha a driver fálját a gépre tudom rakni usb-n kersztül, akkor azt hogyan tudom installálni? és végül beállítani a wifit?2018. jún. 7. 16:02
11/15 anonim válasza:
Ha a wifi ikon nem világít, akkor ott valami hardveres dolog van a háttérben, mert Fn+F2-re be kellene kapcsolnia a wifinek is. Esetleg nincs valahol még egy wifi kapcsoló? Régebbi Dell laptopokon jobb oldalt, a jack dugó felett szokott lenni, vagy baloldalt elől. A BIOS-ban is érdemes lenne körülnézni, és ki lehetne próbálni egy legfrisebb verziójú Mint, és egy OpenSuse Leap Live CD-vel. Ha egyikkel sem megy, akkor szinte biztos, hogy hardveres probléma van.
12/15 anonim válasza:
Szedj le egy OpenSuse Leap DVD ISO-t ( [link] dd-zd ki egy lemountolt pendrive-ra (dd if=openSUSE-Leap-15.0-DVD-x86_64.iso of=/dev/sdb) és próbáld ki ezzel, mit mutat a wifi.
13/15 anonim válasza:
A másik kérdésedre:
Szakadj már le erről a driver dologról!!
Az a driver, ami neked kell, évek óta része a Linuxnak! Ott van benn a /lib mappában! Nem kell semmilyen drivert telepítened!
A kedvedért feltettem virtualboxba egy Mint 17.1-et, és amint a képen látszik, alaptelepítésen ott van benn a driver: [link]
Bár azt még most sem tudjuk, hogy be is van-e töltve, mert az lsmod kimenetét még most sem kaptam meg...
14/15 A kérdező kommentje:
nem tudom letölteni, ezt írja ki:
503 Service Unavailable
No server is available to handle this request.
2018. jún. 9. 09:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!