Hogy működik az internet szolgáltató váltás / internet bekötés?
Új albérletbe költöztem és az előző lakó "vitte magával" az internet előfizetését. Ez egy telekomos szolgáltatás volt, azonban az adott címre csak a legkisebb sávszélességű csomagot lehet kérni tőlük (a garantált sebesség egy mega, ami azért manapság elég kevés).
Kinéztem egy egész normális csomagot az UPC-nél (Fiber Power 240) viszont nem tudom, hogy ilyenkor nekik újra kell kábelezni a házat a saját dolgaikkal? Mivel albérletben vagyok, ezért szeretnék elkerülni mindenféle fal furkálást meg kábel dzsungelt.
Sajnos abszolút nem értek hozzá és az interneten sem találtam erről semmit.
Na kb 15 perc volt a bekötés, a megbeszélt időpontban tényleg kijött a szerelő és nem kért semmilyen papírt arról, hogy hol lakom, vagy ki a tulaj.
Egyébként ez lenne a bérlői nyilatkozat, amit még csak alá sem kell írnia a tulajnak: [link]
Hogy jogilag mennyire áll helyt, de ha a tulaj kifogásolná, akkor te rád hárítja a jogi felelősséget, mivel kijelentetted:
"Kijelentem továbbá, hogy jogosult vagyok a jelen nyilatkozat megtételére, ahhoz valamennyi személy, akinek az Ingatlan vonatkozásában fennálló jogát (például, de nem kizárólagosan az Ingatlan tulajdonosa/tulajdonosai) a jelen nyilatkozatban foglaltak érintik, a jelen nyilatkozat aláírását megelőzően hozzájárult."
(99% -ban nincs probléma, de volt már rá példa, hogy a tulaj ki akadt, hogy milyen jogon lett átfúrva a fala...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!