Hatalmas packet loss UPC-nél? Segítség, nem bírom tovább!
Az a gondom már kb. több mint 1 éve hogy amikor kedvet tart a UPC szervere, vagy pedig a híres connect box amit mikor bekötöttek csak kérdezték hogy miért használom a régi tp-link routeremet, mivel annyira gyenge a jelerőssége hogy 10 méteren belül semmi jel nincs 2 betonfalon át.
Mindegy, a lényeg hogy ha játékkal játszom akkora packet loss van néha hogy szinte játszhatatlan. Ezen tudok valamit itthonról változtatni? Azt légyszíves ne írja le nekem senki hogy hívjam fel őket mert akkor ez lenne a 101. alkalom. Persze akkor is csak azt mondta a hang alapján valószínű szőke kollegina hogy indítsam újra a modemet stb.. Digit nem tudok használni mert nincs itt ahol lakunk.
Próbáltam egyes portokat kinyitni, nem segített.
Trackeltem a pinget azzal semmi gond nincs.
Uotrace nevű programot használtam www.upc.hu nevű linket trackelni. A legalacsonyabb ping 12ms a legnagyobb pedig 1208ms az előbbi 10 percben történt mérések alapján az aorta.net szerverről!!!
Mondjuk én személy szerint játszani csak ethernet kábelen játszok, egy ilyen alap wifi AP alkalmatlan a játékra. Valami 802.11ac szabványú MIMO-s router alatt nem is próbálkoznék hasonlóval.
Ezen kívül megnézném, hogy melyik channel-t használja a wifi-m, mert pl. egy társasházban, ahol sok wifi AP van, simán lehet interferencia a wifi hullámok között (magyarul zavarják egymást). Esetleg próbálj meg átállni 5GHz-re 2,4GHz-ről, illetve a Channel width legyen 40MHz (alapértelmezetten 20MHz).
Attól mert te nem tudod rendesen használni a netet, az még nem azt jelenti, hogy szar a net.
Wi-fi-s kapcsolattal ne nagyon csodálkozz, ahogy a fenti illető is írta, megtőrténik, hogy interferencia keletkezik, s olyankor meg kell nézni egy app-al, hogy melyek azok a Channelek a közeledben, amelyek okésabbak, jobb a jel.
Továbbá az 5GHz-es net erősebb jelű, viszont kisebb a távolság szenzora úgymond, tehát olyan 2-3 méter távolságra ha vagy a routertől, akkkot okés ezt használni. Továbbá van a 2,4 GHz-es neted, ami kicsit gyengébb az 5-ösnél, viszont a jele elér gyakorlatilag kb olyan 7-8 méterig. S itt is az a fontos, hogy a Compal ConnectBox hol helyezkedik el, általába jó, ha kb 60-100cm magasságra van a padlótól és valahol a lakás közepébe helyezkedik el. Jó ha nincs tükör mellette/előtte, mert visszaveri a jelet. Továbbá az is fontos, hogy milyenek a falaid.
És még sorolhatnám.
A lényeg, hogy nem mindig a szolgáltató a hibás, néha mi magunk is kell kicsit ügyeljünk mi s hogy. :)
A kábeles csatlakozásnál meg ügyelj, hogy a hálózati kártya a számítógépen jól legyen beállítva. Sok gépnél 100 Mbps van alapból beállítva, még akkot is ha neked Gigabit a hálozati kártyád, vagyis 1000 Mbps-es.
Hiába van neked 500 Mbps-es interneted a UPC-tól pl., ha téged limitál a saját hálózati kártyád, ami lehet 100 Mbps-re van beállítva.
:D Remélem segítettem.
Ha nagy a ping az lehet a routerből, vagy lehet hálózati hiba, US CER/CCER meghaladta a limtet, vagy az US SNR.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!