ELLOPTÁK! Mit lehet tenni akkor, ha zenéket dolgozok fel, és feltöltöm az internetre, de valaki ellopta azt, és a sajátja ként teszi ki a Youtube-ra?
Köszönöm a válaszokat.
Az a helyzet amúgy, hogy nekem egy forintomba nem fájt, hogy én ezeket megcsináljam, tehát erősen elgondolkodtató hogy akkor van e értelme ügyvédre költeni, mert biztos nem olcsó, és nekem sose volt bevételem egy zenéből sem, szóval... Majd átgondolom. Csak elkeserítő és felháborító, hogy hosszú órákat, napokat tölt az ember a gép előtt,hogy megcsinálja, és jön egy ilyen kis suttyó senkiházi gyerek, aki lenyúlja, és "learatja a babérokat".... És a legjobb, hogy még talán el is hiszi, hogy mekkora király ettől...
Aki ennyire pofátlan az simán törli a kommentjét, letiltja a hozzászólását vagy az összes hozzászólást. A nyilvános megszégyenítés sem működik mindig, hiszen nem te döntöd el hogy megjelenik-e majd a felületén vagy ő önkényesen eltávolítja.
Először várd meg mi lesz a jelentés eredménye.
Egy remix van csak, mert ott az eredeti zene szerzője lehetővé tette, hogy bárki szabadon feldolgozhassa. A többi bootleg. Elvileg én azt olvastam, hogy ez az, amikor a szerzőtől nincs engedélyed, és úgy dolgozol fel egy számot. Szóval én így is tüntettem fel. Hogy mennyire jogos, és szabályos azt nem tudom, de én ezt olvastam. De ha felmész az internetre számtalan zenei feldolgozást fogsz találni, mint remix, mint bootleg, és nem tartom valószínűnek, hogy mondjuk David Guetta vissza írt, K.Béla Taktaszadai lakosnak, aki mondjuk feldolgozta az egyik számát.
"Bootleg: meglévő hangfelvétel (vagy annak bármely sávja) felhasználásával, a jogtulajdonos engedélye nélkül készült új track vagy remix"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!