Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » , , Véletlenül, , lezártam a...

, , Véletlenül, , lezártam a wifinket, és mostmár jelszót kér. A jelszót pedig nem írtam fel mert akkor még nem tudtam minek a jelszava. Ilyenkor mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Az új laptopomról először akartam fel csatlakozni a wifinkre, ami azelőtt még soha nem volt levédve, lezárva.. nem tudom hogy fogalmazzak... nem volt mellette lakat. Tehát bárki fel csatlakozhatott. Amikor csatlakozni akartam a wifihez, be kellett ütni a routeren található PIN kódot. Ezután kérte, hogy nevezzem el a hálózatot. Adtam neki egy nevet, tovább léptem. Nem emlékszem pontosan mindenre, de néhány kattintás után, feldobott egy jelszót. Hogy ezzel tudok majd csatlakozni a wifi hálózarta. Itt követtem el egy hibát.. hogy nem írtam fel. Tudom hogy most nagyon hülyének tartotok... de még sosem volt tapasztalatom ilyesmiben. Így utólag belegondolva.. elég egyértelműeb próbálta elmagyarázni nekem.. hogy ez a jelszó FONTOS.. mert ezzel tudom majd más készélülékről használni a wifinket.. de mégis ilyen hülyeségrt csináltam.

Tehát mostmár nem tudunk a telefonunkkal felcsatlakozni a wifire.. mivel nem tudjuk a jelszót. Tudnátok segiteni hogy ilyenkor mi a teendő? Meg lehet valahogy változtatni vagy megtudni a jelszót, vagy vághatjuk ki az egész routert és vehetünk újat? Nagyon kéne a segitseg! Válaszokat előre is köszi!

2018. ápr. 17. 13:33
 1/2 anonim ***** válasza:
45%
Ha jól értelmezem akkor a "telepítő" dvd-t használtad a router beállításához. Elvileg ha újra lefutattod akkor felülírja.(bár én így soha nem állítottam be) A másik lehetőséged az hogy elmész a 192.168.0.1 vagy 192.168.1.1 (böngészőbe beírod, ha egyik sem jó akkor nézd meg mi a hálózati átjáró [ipconfig]), a felhasználó, jelszó alapból általába: admin,admin majd ha beléptél megkeresed a wireless-t azon belül pedig a security-t. A wpa key/password néven találod meg.
2018. ápr. 17. 13:56
 2/2 anonim ***** válasza:

Lereseteled a routert és beállítod újra. Lennie kell rajta egy reset gombnak valahol (általában tűvel lehet benyomni), az mindent visszaállít gyári állapotra.

Ilyenkor viszont a net csatlakozást is újra be kell állítani tehát pl. felhasználónevet/jelszót megadni, ha ADSL vagy DIGI neted van.

2018. ápr. 17. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!