Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért nem tudok a hálózaton...

Miért nem tudok a hálózaton kívülről csatlakozni a VPN szerverhez?

Figyelt kérdés

Hülyeség is amit írtam, miért akarnék a hálózaton belülről csatlakozni hozzá... Tesztelés céljából.

Synology DS216j-n futó L2TP/IPsec VPN-ről van szó. Ki van forwardolva az 500-as, 4500-as és 1701-es port, mégis azt írja a windows 10-es lapim és az androidos mobilom is, hogy nem érik el a távoli állomást. (Hálózaton belül csatlakoznak, csak ugye annak sok haszna nincs). Mi foghatja meg? UPC ConnectBox? Vagy a NAS-on van a hiba? A kettő között már csak egy egyszerű switch van.

2018. márc. 26. 17:59
 1/7 anonim ***** válasza:

A három port ugye UDP protokollon van forward-olva?

A ConnectBox nem hiszem, hogy megfogja, mivel - gondolom - a forward ott történik. Ha nem, akkor gondold át, az a legutolsó (vagy legelső) belépési pont kívülről.

IPSec NAT traverse be lett állítva?

Ezen kívül Win7/10 alatt azt tapasztaltam, hogy az alábbi opciók segítenek - ez Linuxon lett megvalósítva, hasonló opciókat nézegess a NAS-on:

forceencaps=no

keyexchange = ikev1

mobike = yes

2018. márc. 29. 14:51
 2/7 A kérdező kommentje:

#1 UDP és TCP egyaránt forwardolva van, lusta voltam foglalkozni vele, hogy melyiken működik.

#2 A ConnectBox az egyetlen eszköz a szerver és az ISP között, ott van beállítva a forward.

#3 IPSec NAT traverse-ről nem hallottam, így valószínűleg ő hiányzik.

#4 Ezekről az opciókról szintén nem hallottam, majd utánuk nézek.

Köszönöm a segítéséget, remélem, ezek alapján sikerül megoldani a problémát.

2018. márc. 29. 17:32
 3/7 A kérdező kommentje:
Szomorú, de még mindig nem működik... Forwardoltam az 50-51-es portokat is, amiket a wikipédia írt a NAT traverse-nél, az ipsec.conf fájlt is módosítottam, de továbbra sem hajlandó csatlakozni.
2018. márc. 30. 17:16
 4/7 anonim válasza:

Csekkolj portokat, hogy mit lát nyitottnak és mit nem, hátha sikerül szűkíteni a hiba okát.

[link]

Biztos a NAS-ra van forwardolva és nem a gép ip-jével sikerült bekeverni véletlen?

Az eszköz amivel csatlakozni próbálsz hálózaton kívül van?

Próbáltam már UPC ConnectBox-on forwardolni és simán működött, szóval azzal nem kellene, hogy probléma legyen.

De fellőhetsz egy basic webservert a gépen és megnézheted, hogy az működik-e.

De ott van a nyilvánvaló megoldás, próbáld meg izolálni a részeket egyesével tesztelni és ki fog jönni, hogy mi a hiba.

2018. ápr. 6. 11:52
 5/7 A kérdező kommentje:

Aha, jó, erre gondolhattam volna előbb is... A hiba oka megvan, most már csak azt nem tudom, miért van jelen... Egy csomó port, ami a ConnectBox szerint forwardolva van az online port-checkerek szerint zárt... Erre tud valaki valamit mondani?

(Egyre több bajom van ezzel a szarral. Az előző készülékük is egy fostalicska volt, de egy portForwardot legalább be lehetett állítani rajta.)

2018. ápr. 7. 11:55
 6/7 A kérdező kommentje:
UPDATE: Valamiért a szerveren sincsenek nyitva a kérdéses portok, holott a tűzfal beállításoknál egyértelműen látszik, hogy engedélyezve vannak... Ezen kívül csak egy tűzfal szabály van, ami viszont csak IP címekre, egész konkrétan kínára és oroszországra van alkalmazva...
2018. ápr. 7. 19:03
 7/7 A kérdező kommentje:
Megint update: a 3 port közül a port scanner szerint mind tiltva van, de ha megfuttatok a szerón egy tcpdumpot és wiresharkban kielemzem, ott az 500 és 4500-as portokon van kommunikáció, csak az 1701-en nincs.
2018. ápr. 7. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!