Hogyan lehet megtudni, hogy egy weboldal mikori keltezésű, ha nincs odaírva dátum?
Ha statikus oldalról van szó, akkor a webszerver egy
Last-Modified
HTTP válasz fejlécben jelzi ezt (ezt a fejlesztői konzol - - ami a CTRL+Shift+I billentyűkombinációval hívható elő - hálózati részé lehet megtekinteni).
Ha az oldalt archíválja az archive.org Wayback Machine szolgáltatása, akkor ott meg lehet nézni, hogy mikor jelent meg legelőször az adott oldal.
Köszönöm a választ!
Sajnos én nem találtam dátumot a Ctr/Shift/I parancsra előjött ablakokban, a mait leszámítva. Konkrétan hol, melyik menüpontban kell keresni?
Az archive.org Wayback Machine nem a megjelenés időpontját, hanem az első mentés időpontját írja ki, nem? Nem tudom, hány éves szolgáltatás ez az archiválás. Ami most érdekelne, az egy jó régi, akár 15-20 éves weblap lehet.
Mint említettem: Hálózat fül:
érdemes bejelölni a "Gyorsítótár letiltását", így nem a böngészőben gyorsítótárában elmentett lap adatai jelennek meg.
Ajjajjj, nekem egész más jelenik meg a CTRL+Shift+I billentyűkombinációra :
(Ez a kérdésem oldalán jön elő.)
Itt hol keressem? Már kattintgattam mindenhová, de nem találom.
:)
Köszönöm a választ, de tisztában vagyok vele, hogy a hálózat az network. :) A probléma az, hogy (ahogy írtam is), hiába lépek be a netwörk-be vagy bárhová máshová, nekem sehol nem írja ki a dátumot. Teljesen másképp néz ki a felület, mint amit képként linkelt. Nálam így néz ki a network:
" probléma az, hogy (ahogy írtam is), hiába lépek be a netwörk-be vagy bárhová máshová, nekem sehol nem írja ki a dátumot."
Mert nem kattintottál rá az adott címre:
de mint mondtam: ez statikus oldalaknál működik. Dinamikus oldalaknál -- mint a Gyakorikérdések oldala is - nem.
Hát, ez nekem nem jön össze. :) Ott vagyok, ahol mondtad, átkattintottam mindegyik menüpontot, de egy helyen találtam Last-Modified dátumot, és az "18 Mar 2018" :)
Itt az összes többi dátum, ami valamiért előjött a menüpontokban szörfözésem alatt :
01 Jan 1970
01 Jan 1980
01 Jan 1990
01 Dec 1994
31 Mar 1981
15 Jun 1998
15 Nov 2008
Az egyedüli, ami ebből reális lehet, az a 2008-as, de az sem a last modified, hanem az Expired sorban van, mint a többi.
Úgy látszik én ehhez kevés vagyok, úgyhogy konkrét segítséget kérnék. Bár nem először, és nem is utoljára kerülök szembe a weblapok, cikkek dátumtalanságának problémájával, de most konkrétan ennek az írásnak a dátuma érdekelne:
Megnéznéd nekem, mikori ez az írás?
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!