Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Pécsen 2018 ban mikor lessz...

Pécsen 2018 ban mikor lessz lomtalanitás?

Figyelt kérdés
nem találom a listát a pécsi lomtalanitásokrol valaki segitsen

#lomi.internet
2018. márc. 17. 16:25
 1/5 anonim ***** válasza:
2018. márc. 17. 19:28
 2/5 A kérdező kommentje:
kőszőnőm
2018. márc. 17. 20:24
 3/5 anonim ***** válasza:

Esetleg - ha már úgyis a számítástechnika kategóriába tetted fel a kérdést - úgy mellékesen jelezném, hogy baromira elgondolkodhatnátok azon, hogy mennyi használható és megjavítható eszközt dobtok ki...

Esetleg mielőtt kicseszitek az utcára, vagy bevágjátok egy használtelem (vagy hasonló) gyűjtőbe.

Tudjátok, olyasmik, amik meg másoknak baromi jól jöhet, ill. meg tudják javítani.

=(

Pécsi vagyok, és abban az időszakomban, amikor igencsak rá voltam szorulva, egy hónap alatt volt, hogy a közfoglalkoztatotti fizetésem durván KÉTSZERESÉT spóroltam meg azon, hogy amire szükségem volt, azt gyakorlatilag az utcán, vagy használt műszaki gyűjtőtárolókból szedtem össze - amikor nem nézett oda senki - otthon pedig megjavítottam. Vagy sokszor javítani sem kellett, az a nagy büdös igazság. És akár hiszitek, akár nem, elenyésző volt azoknak a száma, amik javíthatatlanok voltak. És még azok se mentek kárba: vagy alkatrészeket használtam belőlük, vagy ami tisztán műszaki jellegű volt, ismerősöknek azon tanítottam forrasztást, hőlégfúvó használatát, milyen komponens micsoda, mire való, stb. De kb. 20 eszközből 1 ilyen volt, a többit azóta vagy aktívan használom, vagy amikor ép kell.

Szóval ezidáig számtalan olyan eszköz van a lakásomban már, amit más kidobott, nálam meg baj nélkül teszi a dolgát. Nem csak műszaki dolgok, de műszaki cikkekből több, mint a fele.

Abban a bizonyos 4 hónapban talán nem is költöttem ilyen dologra. Mégis ami éppen jól jött, sokszor volt, néha bőséggel is.

Csak amiután - részben ennek a segítségével is - kilábaltam, be kellett fejezzem: ugyanis ezt a törvény egyértelműen LOPÁSNAK ítéli meg... Némileg persze jogosan is, de más kérdés, hogy morálisan mennyire lopás a SZEMÉT "ellopása".

De azóta is látom, hogy mennyi megjavítható, vagy használható dolgot dobáltok ki, ami igenis érték, s teszem azt, pl. a megjavításukkal már akár keresni is tudnék, ha akarnék - révén nekem már van.

Szóval, gondolkozzatok el egy picit magatokban azon, hogy miket dobáltok ki!!

NEM AZ A GOND, HOGY MEGVÁLNÁTOK EZTTŐL VAGY ATTÓL, mert pl. jobbat vettetek, vagy Ti nem tudjátok megjavítani...

VISZONT BŐVEN VAN MÁS, AKI MEG IGEN, S AZ A KICSI IS NAGY ÉRTÉK, AMIT KAPNA!

És csak kicsit vehetnétek a fáradtságot, hogy ezeknek adjátok - rokoni, ismerősi körökben, stb. - minthogy olyannak adjátok, aki 10000% hogy bedarálja, azaz értékarányosan kb. megsemmisíti.

PLEASE: Legyetek már kicsit tudatosabbak!! #(

2018. márc. 23. 21:03
 4/5 anonim ***** válasza:
Kedves 3-mas! Tökéletesen egyetértek veled, mentsük, és hasznosítsuk, amit lehet. De nem tudok helyekről vagy emberekről, ahol mindent el tudnék helyezni, amire már nincs szükségem vagy egyszerűen nem tudom tárolni. Tudnál nekem ötleteket adni? Előre is köszönöm. Te hova szoktad vinni, ami nálad nem fér vagy fölöslegessé vált?
2018. márc. 24. 10:33
 5/5 anonim ***** válasza:

Kedves Kati53!

Köszönöm írásod! Fogok most privát levélben írni, abban válaszolok.

Üdv!

2018. márc. 24. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!