Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Valótlan iP-címet ír ki a...

Valótlan iP-címet ír ki a gépem. Mi lehet ennek az oka?

Figyelt kérdés
A Diablo torrenten vagyok regisztrálva és az adatlapomnál ki ír egy iP-címet. Az ip-cím mellett van egy kis "i" betű zárójelben, amikor erre rákattintok akkor egy másik oldalon ki ír minden információt az ip-címről. Az oldal alján van is egy kis térkép ami mutatja az ip pontos helyét és nekem Budapestet mutat. Itt már csak az a baj, hogy Budapesttől kb 120 km-re lakom.

#ip #IP-cím #IP-cím IP #valótlan iP-cím
2018. márc. 16. 08:17
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem hiba, tulajdonság. Ennél pontosabban csak a szolgáltató, ahol előfizettél, tudja kihez tartozik az IP cím. 120km tulajdonképpen még elég jó eredmény.
2018. márc. 16. 08:32
 2/4 anonim ***** válasza:
Ez előfordul, ha a szolgáltató így adja meg. Nekem volt már német ip-m is, pedig ki se mozdultam Magyarországról, és proxy szervert sem használtam.
2018. márc. 16. 08:45
 3/4 CspCsj ***** válasza:

A hely valótlan, nem pedig az IP.

Valótlan IP-vel nem működne az interneted.

Az hogy nem a pontos helyet mutatja azért van, mert az IP cím nem helyhez kötött, a szolgáltató bármikor másik előfizetőhöz rendelheti, akár az ország másik végében.

Ha elég ideig kapod ugyanazt az IP-t, akkor egy idő után pontosítva lesz.

Pláne ha engedélyezi valaki az internetkapcsolatodra csatlakozó gépeken/telefonokon a helymeghatározást.

2018. márc. 16. 11:17
 4/4 anonim ***** válasza:

Vannak ún. GeoIP adatbázisok (pl. a MaxMind adatbázisa: [link] amik IP cím - lokáció párosításokat tartalmaznak. Ezeket kézzel állítják össze, és rendszeresen frissítik. De ezek az adatbázisok nem a te IP címed tartalmazzák, hanem az internet szolgáltatód gépeinek IP címeit derítik fel, és megpróbálják összekapcsolni egy-egy lokációval. Például, az internetszolgáltatód azon gépének, amelyikhez te kapcsolódsz, ismert a IP címe (fix IP címe van), és az általa kiosztott IP tartomány. Ebben a tartományban van a te géped is.

Ez a tartomány a netszolgáltató gépéhez képest _általában_ X km-ű sugarú körben helyezkedik el, de _nem feltétlen_. Lehet, hogy pl. te Győrben vagy, a szolgáltatódnak az a gépe pedig, amihez kapcsolódsz, Pesten van, te ennek a gépnek az IP tartományából kapsz egy IP címet - ekkor a weboldal azt fogja hinni, hogy te Pest környékén vagy, miközben valójában Győrben vagy.

Következő újrakapcsolódáskor előfordulhat, hogy a szolgáltató győri géptől kapsz IP-t, ekkor már a weboldal is Győrinek fog érzékelni.

2018. márc. 16. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!