Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Merevlemez és más egyéb...

Merevlemez és más egyéb tárolókon biztonságosan lehet tárolni dolgokat? A válaszokat és minden tanácsokat elfogadok, meg köszönném.

Figyelt kérdés

Sziasztok, saját fotókat, 2000- éves előtti rajzfilmeket és régi természetfilmeket akarok biztonságos helyeken tárolni, még hozzá okok miatt

1. Videómegosztókon nem nagyon szeretném, egy részt előbb-utóbb letörlik, mást részt privátot is simán, törlik írtam Videának, de ők nem válaszoltak, Az Indának is írtam tegnap, és reggel meg is jött a válasz, és azt írták törlik a privátot, nem akarom ott tárolni őket, illetve már vannak olyan rajzfilm is, ami már nem elérhető és törlés előtt töltöttem le, Nincs torrent oldalam, mivel zártaknál meghívó kell,és még nem tudtam szerezni, mert nem könnyű..

2. a felhőkben is szintén letörlik őket, titkosítani őket nem tudom őket.

3. Merevlemez illetve még miken lehet tárolni biztonságosan?

Várok minden tanácsot is ötletet, köszönöm nektek előre is.....

2018. febr. 27. 20:25
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Nem csináltatnám. Elfogadom azt hogy van eszmei értékük, képviselnek egy korszakot, emlékek kötődnek hozzájuk és sajnálod kidobni az amúgy még akár működőképes eszközt (főleg ha jó drágán vetted), de akkor is eljárt felettük az idő. A technológia elavult, a támogatásuk megszűnt vagy megszűnik, nem fogod tudni mire használni őket és egy idő múlva már pótolni sem lesz mivel ezeket.
2018. febr. 28. 15:52
 22/29 anonim ***** válasza:
Van tapasztalatom 2004-2005-ben írt ki CD mai napig be olvassa a hifim, meg a kazetták is működnek, igaz kicsit nyúzott a hang pedig ki próbáltam kettő magnóba is, de lehet a magnók baja nem tudom miért.
2018. febr. 28. 15:53
 23/29 anonim ***** válasza:

Van olyan audió kazettám is hogy az egyik hangfalból nagyon halkan jön ki a zene vagy egyáltalán nem jön ki hang, nem tudom mért. Te tudod miért?

Videomagnóm már 5x biztos volt szervizben, a hifim 3x de azt még ingyen javították, DVD felvevőm egyszer volt ugyan ez tálca volt a baja 6000 Ft volt a javítása.

Akkor mit csináljak velük ha teljesen tönkremennek majd?

2018. febr. 28. 16:02
 24/29 pinkpancser ***** válasza:

Jó lemez, jó íróval megfelelően tárolva tényleg sok évet kibír! Még nekem is vannak olyan működő lemezeim, amiket 2x max sebességű íróval írtam :)

9# előbb olvasd el azt amire reagálni akarsz és utána írj! A képekre a flickrt írtam, ami szerintem megbízhatónak mondható. Egyébként meg van sok felhős cég, a mega csak az egyik. Ott van pl a degoo, ami kicsit macerásabb, de alapba 100 GB-t ad ami könnyen fejleszthető (van haver aki közel 1TB-nál tart ingyen). Ja és nézz utána jobban Dotcomnak :)

2018. febr. 28. 16:03
 25/29 anonim ***** válasza:
Van egy micro hifim is az egyszer volt szervizben, az volt a baja nem volt másnapra hangja, 9000 Ft ért csinálta meg a szerelő. Nem tudom miért volt ilyen drága, mi lenne a nagy hifimet csináltatnám meg 40 ezer lenne a javítása. Szerinted?
2018. febr. 28. 16:07
 26/29 anonim ***** válasza:
Szerinted a bakelit lemezen, audió kazettán, orsós szalagon, floppyn hány évig maradnak meg az adatok?
2018. febr. 28. 16:39
 27/29 anonim ***** válasza:

1. A hanglemez sohasem készült bakelitből (ami egy mesterséges polimer, a fenol és a formaldehid között végbemenő kondenzációs reakció végterméke).

A 78-as fordulatú hanglemezeket sellakból (a Laccifer lacca nevű, fákon tenyésző növényélősködő rovar, a lakktetű váladékából készül), a mikrobarázdás hanglemezeket meg a polivinil-klorid és polivinil-acetát kopolimerjéből.

Elvileg a (mikrobarázdás) hanglemezek anyaga normális tárolási körülmények - száraz, sötét, szobahőmérsékletű helyen - között (több) száz év is lehet, a fő problémát a por (füst), a nem megfelelő kezelés okozta karcolódás és a lejátszótű kopása okozza.

2. A mágneses adathordózóknál a mágneses réteg anyaga eleve "öregszik", hatással van rá a Föld és a környezet mágneses mezeje - így évtizedek alatt tönkremehet.

[link]

3. "Nem tudom miért volt ilyen drága"

Annak idején Henry Fordról terjedt el az anekdota, miszerint kihívták az egyik T-modellhez: javítsa meg, mert valami ismeretlen, kattogó hang jön ki a motorból. Ford hosszasan hallgatta a motor hangját, kért egy nagykalapácsot a tulajdonostól, s egy hatalmasat odasózott szegény szerkezetnek. Azonban ettől kezdve a gép rendbejött, a kattogás megszűnt, ismét a régi volt a motorhang. A tulaj nem győzött hálálkodni, hogy milyen gyorsan kijött, s megoldotta a problémát. Akkor lepődött csak meg, amikor megtudta, hogy kereken 100 dollárral rövidítették meg. Ford azonban részletes számlát adott:

- Kiszállási díj: 5 dollár

- Egy darab kalapácsütés: 20 cent.

- Tudni, hogy mikor, hova, mekkorát kell ütni: 94,8 dollár

Ugyanez a helyzet a szerelőddel is.

"mi lenne a nagy hifimet csináltatnám meg 40 ezer lenne a javítása"

Feltehetően drágább lenne - több alkatrész, több meló - de ez függ a hiba jellegétől is.

2018. febr. 28. 18:30
 28/29 anonim ***** válasza:
0%
Itt cikk Kim DotCom szerint a Mega nem biztonságos [link]
2018. márc. 1. 12:42
 29/29 anonim ***** válasza:

#18: Jó persze, tudjuk.

Mivel már nem tagja a Megának

* [link]

mivel saját elhatározásából kilépett belőle, hogy a politikai karrierjét(!) egyengesse:

* [link]

persze a Megát "felvásárolták" a kínaiak, némi bevétele is van és ez feltételezhetően sérti kicsit Kim önérzetét (hogy az "ő projektjéből más profitál").

Olvasd el Kim Dotcom életútját:

[link]

láthatod hogyan lavírozott életében - nem csoda a reakciója

2018. márc. 1. 13:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!