Miért lett fix az ip címem?
Régebben dinamikus volt, (viszont egy másik probléma miatt a szolgáltató frissítést küldött a routerre,mert az eszközöket ledobálta a wifi de ennek nem tudom mennyi köze van a dologhoz de kb azóta van ez a fix ip dolog, lehet csak véletlen), de bármit csinálok nem tudom megoldani, hogy dinamikus leyen. Eddig a cmdben probaltam az ipconfig release, renew, flushdns kódokat de ugyanúgy fix maradt valamint a router újra indítás sem változtat semmit. Mért rakta a szolgáltató fixre illetve lehet valamit tenni, hogy dinamikus legyen mégis? (Az adapter beállításokban már néztem és ott sincs beírva fix ip)
Ui.: Elvileg nem úgy van, hogy a szolgáltatók mindig dinamikus ip-t osztanak ki? Tudom,hogy netezés terén nem sokat változtat valamint egyes dolgokhoz pl lanozáshoz még jobb is a fix, de nekem mégis jobban tetszene ha dinamikus lenne...

1. Mégis mi bajod van a fix IP-vel? Kitiltottak valahonnan? Manapság már úgysem IP alapú a tiltás, tehát az IP cserével se érnél el semmit
2. UPC? Mert ha igen, az kezdettől fogva "kvázi fix" IP-t ad, ami csak pár havonta változik
3. Hiába kéred újra az IP címet, általában a MAC címhez van kötve, szóval csak akkor kapsz újat, ha pl a router MAC címét átírod
4. Milyen "fix" IP-t kapsz? Ha 100. -al kezdődik, akkor az szolgáltatói NAT, szóval nem publikus IP.

A szolgáltató a modemed külső IP címét osztja. Vagyis azt, amit a [link] - on látsz. Nem fogják fix-re állítani, mert az fizetős szolgáltatás. De a dinamikus cím csem cserélődik túl sűrűn.
Parancssorból te a belső hálózati IP címedet látod.
Ami szintén nem fix, mert a modemed osztja DHCP-vel. Azért nem változik frissítésnél sem, mert a géped és a modemet törekszik rá, hogy ne legyenek össze-vissza cserélgetve a címek, ezért ha lehet, akkor ugyanazt a címet osztja ki újra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!