Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan tudom egy Pc-ről UTP...

Hogyan tudom egy Pc-ről UTP kábelen a másikra továbbítani a netet?

Figyelt kérdés
Adott egy USB-s WIFI antenna amin keresztül egy PCnek van Internet elérése. UTP kábellel vinném át a netet egy laptopra ebből a PCből. A PCn Win7, a Notebookon win8 fut. Még van esetleg egy Belkin routerem is ha ez segít, igazából azon keresztül lenne a legjobb a router tűzfalát is használva, plusz a PCre is fel akarnék dobni valami tűzfalprogramot pl comodot. Szóval a Pc-t inkább csak valami átjárónak/?modemnek?/ és tűzfalnak használnám. Bocs a lame leirasert. Előre köszi!

2018. febr. 12. 19:19
 1/10 anonim ***** válasza:

miért nem a routert használod? miért akarod a PC-t használni átjárónak?

Nincs wifi routered, hogy az kapja a netet, és onnan oszd tovább wifin a PC-nek és kábelen a laptopnak?

2018. febr. 12. 19:22
 2/10 A kérdező kommentje:
Ha a routerral tudnám fogni a wifit azzal megoldható lenne, de az nem tud csatlakozni Wifi hálózathoz tudomásom szerint. Nincs benne az a funkció. A net csak WIfin érhető el itt. Ezért.
2018. febr. 12. 19:25
 3/10 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=ifDyMaWC0Mk

Elméletileg cross-kábel kell. A gyakorlatban lehet, hogy sima patch kábel is megteszi, ha legalább az egyik oldal tudja az AUTO-MDI-X-et.

2018. febr. 13. 05:08
 4/10 P.O.C. ***** válasza:

Milyen típusú routered van?

Számos router alkalmasak rá. Némelyiket meg lehet okosítani hogy alkalmas legyen.

Azért lenne érdemes inkább azzal megoldani, mert akkor független lenne a kettő egymástól. Nem kéne az asztali gépnek folyamatosan járnia és áramot fogyasztni, ha csak a laptopot akarod használni.

2018. febr. 13. 09:11
 5/10 A kérdező kommentje:

3-as köszi szépen, a videó alapján tök könnyű volt, sose csináltam még ilyet, de elsőre sikerült.

4-es: ez egy régebbi router F6D4230-4 v1 a model száma.

2018. febr. 13. 16:50
 6/10 anonim ***** válasza:

[link]

A routered használható acces pointként is, aminek a segítségével rá tudsz csatlakozni a wifire és megosztani kábelen.

Miután beléptél a webes felületére, a Wireless, Use as acces point menünél tudod beállítani:

[link]

2018. febr. 13. 16:55
 7/10 anonim ***** válasza:
Ha routerrel csinálná, akkor szerintem nem "access point", hanem "wireless client" módba kellene tenni.
2018. febr. 13. 17:30
 8/10 anonim ***** válasza:

Vagy esetleg "wireless bridge".

(Wireless client módban lenne még egy NAT a router által, bridgelt módban viszont az eredeti router adná az IP-t)

2018. febr. 13. 17:32
 9/10 anonim ***** válasza:
Illetve még egy megoldás működhet, ha WDS-sel kapcsolja össze a két routert, de abban az esetben meg az eredeti routeren is be kellene állítani a másik router MAC-jét.
2018. febr. 13. 17:35
 10/10 A kérdező kommentje:
Koszi a sok infot. A linkelt oldal is nagyon hasznos koszi szepen. A szolgaltatas mac address alapjan van kiosztva es sajnos nincs hozzaferesem a kozponti routerhez, es a jelenlegi wifi adapterrel regeltem egy gepet, de jovo honapban lejar az elofiezetes es megprobalom akkor a routerrel megoldani ha lehet. A Bridge modot kerestem a routeremben de azt nem talaltam. Es valoban hasznosabb lenne routerrel mivel a gepem kb 100wattot fogyaszt amirol most osztom. Koszi mindenkinek!
2018. febr. 14. 07:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!