Van wifi (jó is), de a modem utáni elosztó kábelről nem működik az internet. Hogyan lehet megoldani? Modembeállítások?
A modem kézikönyvében biztos benne lesz.
A pontos modellszáma alapján keress rá, mert sok modemnél mások a beállítások.
A szolgáltatók weboldalán is szokott leírás lenni a használt modemekhez.
A következő dolog történt. Wifit használva laptopon filmet néztünk. Majd bekapcsoltam azt a számítógépet ami a modemra volt vezetékesen(utp kábel vagy mi) csatlakoztatva. Ekkor elment a net. A wifi is. A modem újraindult/kikapcsolt. Csak az első két jel világított mikor odamentem megnézni. Mi okozhatja a hibát?
Miután lekapcsoltam a gépet,áramtalanítottam és újraindítottuk a modemet és megvártuk míg szép lassan betöltött minden kis zöld jel, utána újra volt wifi.
Ha wifi-n működik a net, akkor a beállításokkal szerintem nincs gond. (hacsak nem lettek szűrők/filterek beállítva)
Egyébként a "modem utáni elosztó kábel"-en mit értesz?
Ilyesmit? [link]
Próbáltam az ethernetben fix ip címet ,maszkot meg dns szervert meg amit kért megadni az "ipv4-es protokoll" vagy milyen részben ,de ezt követően sem történt változás.Természetesen a parancssor ipconfig/all parancsa alapján kapott értékekkel próbáltam.
A release,flushdns,renew trió sem hozott sikert. Még a route /f és a netsh winshock reset sem. Illetve tucatnyiszor állítottam már vissza a hálózati beállításokat az alap beállításokra. Természetesen ilyenkor újraindult a gép 5 perc elteltével.
Win 10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!