1Gbit/s netnél ez normális?
(javítsatok ki ha tévedek de én úgy tudom, hogy az 1000Mbit/s net azt jelenti, hogy 100 megabájtot töltök le másodpercenkén -> 300Mbit/s= 30 megabájt másodpercenként?)
A múlt héten szerelték be nálam a Telekom szakemberei az új 1000Mbit/s netet és a letöltés (300Mbit/s a garantált)... hogy is fogalmazzak... "bugos" (talán ez a megfelelő szó rá :D ).
[[A következőkben a Steamen (I.) és a Vuze-ban (II.) mért adatokról lesz szó!]]
(I.)
Szóval úgy kezdi, hogy 0 megával tölt 2 percig aztán ilyen 1-2 meg majd felugrik 15-re és onnan 10 kilobájtossával lecsorog 2-re, majd onnan szintén ilyen 10 kilobájt per sec sebességgel elindul felfelé (már volt, hogy 30-ig elment, de szerintem 300Mbit/s down-nál kötelező lenne inkább 30 alá nem beesni, nemhogy elképesztő ritkasággal csak épphogy megütni azt). Amikor úgy tartja kedve néha ez a felfelé csorgás közben megáll a letöltés, tehát 0 mega, vagy esetleg a felfelé csorgás közben elkezd periodikusan !LEFELÉ! csorogni, majd onnan folytatja a növekedést ahol abba hagyta. 1 szó mint 100: össze-vissza. Ha valaki megkérdezné nem tudnék mit válaszolni arra a közhelyre, hogy: Hee, figyejj má!? Nököd milyön letöltésed van, he??.
(II.)
10 mega fölött még soha nem voltam, bár ezt az adott t*****nt fájl seedelőji mennyisége is befolyásolja tehát ebbe nem tudom így érdemes lenne-e belemenni.
Értem én, hogy sok mindent befolyásol az adott szerver amiről te szeded le a fájlt, de kérdem én: a Steam szervere nem bírja a 30 megát??
Válaszaitokat előre is köszönöm és bőven érveljetek mert látszik, hogy nem látom át a dolgot amiből azt a konklúziót vonhatjuk le, hogy sok mindent nem értek :D.
(javítsatok ki ha tévedek de én úgy tudom, hogy az 1000Mbit/s net azt jelenti, hogy 100 megabájtot töltök le másodpercenkén -> 300Mbit/s= 30 megabájt másodpercenként?)
Hát én csak az elméleti kérdésre tudok válaszolni. Igen ha 1000Mbit/s-es vonalad van, az elméletben azt jelenti hogy legfeljebb 1000/8 = 125megabyteot töltesz le másodpercenként. 300Mbit esetén 300/8 = 37,5mega. De nyugodtan osszad 10-zel, úgy egyszerűbb számolni, meg ilyen sávszélességeknél nem valószínű hogy ennyivel tudsz adatokat húzni.
Nálunk is nemrég vezette be a telekom a gigás netet és pár napig néztem, hogy miért csak 100Mbpsel hozza a cuccokat. Végül rájötteó
m, hogy sz@r kábelt kötött be a szerelő. Egy Cat5e kábelra felezéssel két eszközt kötött rá. Szóval az volt a megoldás h rendeltem a netről egy cat6 kábelt azóta vígan jön a gigás net :D
Mindent leírtál (laikusan), csak a lényeget nem: kábelesen vagy wifin használod az internetet? Mert nem mindegy. Olvass utána a wifi szabványoknak.
Mellesleg a "giganethez" olyan gép is kell, ami kábelesen is kihajtja a maximumot. SSD, 4 GB RAM, minimum i5 processzor, gigabites hálózati kártya, cat5e vagy cat6 szabványú kábel.
Illetve ne kérd számon a szolgáltatón azt, hogy te wifin milyen sebességgel töltesz le tartalommegosztó oldalakról, mert a letöltésnél ők játszanak szerepet inkább, aztán a kapcsolat típusa végül a hardver erőssége.
Ja, és sebességmérő oldal alapján mért eredményekkel panaszkodj, mert az relevánsabb eredményt ad.
Mire húzod le? Szerintem a harddisked lassú, Disk overloaded 100%-ot szokott írni nekem is az uTorrent.
https://www.youtube.com/watch?v=SslT4nRPUKY
Így lehet növelni hogy több MB letöltése után csak kezdjen írni a HDD-re. Vuze-ban is van biztos ilyen...
Akkor Telekom oldalról rendben van, géped oké, sőt a HDD elvileg 190 MB/s sebességgel is tud írni, csak cseppet hangos meg melegszik közben, legalábbis teszt szerint.
A hiba akkor a küldőnél van, vagy amit még kipróbálhatsz, hogy kiiktatod a saját routert mert azt írod vettél egyet. Ha T-s eszközzel jó, akkor talán valami router beállítás lehet vagy továbbra is a steam a ludas.
Úgy van bekötve, hogy van egy Thome modem és wifi router egyben (tehát egy olyan modem ami tud wifit sugározni) és abba van bedugva a gép (cat5e-vel) és az a router amit vettem. Véleményem szerint egyébként ez az egész router/wifi kérdés lényegtelen, mivel mint ahogy már mondtam: A gép be van kötve (a thomos modembe)!!!!
A steam volna a ludas? Hmmm. Nem hiszem, hogy a világ legnagyobb játék letöltő központ programjának a szervere volna a ludas (gondolom a Föld egyik legnagyobb szerveréről van szó). De ha valaki tud valamilyen olyan programot amelynek stabilabb a szervere az szóljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!