Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Milyen formátumba kell feltölt...

Milyen formátumba kell feltölteni a retkes YouTube-ra zenét úgy, hogy ne ba*sza el a minőséget?

Figyelt kérdés
Már egy ideje foglalkozok zene készítéssel. Most végeztem egy zenémmel ami a számítógépemen teljesen jól szól a loop-ok magas hangok is nagyon jól szólnak, viszont feltöltöm a YouTube-ra és a magas hangokat teljesen le veszi alig hallom őket holott a gépen már majdnem csak iritálja a fülemet olyan hangos a magas. A zenét WAV 32bit -be mentem le már csak azért is, hogy ne legyen olyan veszteséges a zene mint mp3 nál. Nagyon szépen megkérlek titeket, hogy segítsetek már nekem ebbe, hogy milyen formátumba töltsem fel a zenét? Tudom, hogy 1-2 illető azt fogja mondani, hogy nem jó a mixing mastering de a gépemen nagyon jól szól sőt még a hangfalon is teljesen jól szól, de feltöltöm internetre és olyan érzés kap el, hogy kb magamnak csinálom a zenéket mert mással ilyen minőségbe nem fogom megosztani mert vicc kategória. After Effects-el csinálom a videót képpel ott H264 + AAC 320kbps audió-val renderelem le.

2018. jan. 24. 20:57
 1/5 anonim ***** válasza:
Az ajánlott formátumokat itt találod: [link]
2018. jan. 24. 21:10
 2/5 anonim ***** válasza:

Az alábbi topikban:

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerde..

ezt már kitárgyaltuk.

Eleve a Youtube - sávszélesség-takarékoskodás címén - veszteségesen töm9örít, csökkenti a hang bitrátáját. Érdemes minél nagyobb felbontású videóval feltölteni, mert akkor kevésbé csökkenti az audio bitrátáját.

Másrészt érdemes a hang maximumának átlagát alacsony szinten - egy másik hozzászóló javaslata alapján -13 LUFS körülire - állítani:

[link]

Harmadrészt javaslom a Vimeo-t - az legalább AAC-LC kódeket használ 320 kbps-os bitrátával.

2018. jan. 24. 21:10
 3/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépenn köszönöm a válaszokat. Megnéztem milyen tartományba van a zene 13 LUFS alatt van. Azt még elfelejtettem írni, hogy a vocál a basszus a vst-k (szinti) jól szólnak viszont csak a loop-okat rontja el, lehalkítja (lebutítja) a tapsot, a cin-t, meg még pár loop-ot most pontosan nem tudom mi a neve. De már esküszöm bele fáradtam ebbe egyszerűen nem találok rá megoldást.. a gépen teljesen jól szól füles, hangfal, házimozin stb.. Amúgy ha nem mixingelek jól vagy masteringelek akkor a gépen se kéne jól szólnia nem? Ezt az iskolába nem tanítják, hogy hogyan mixingelj masteringolj úgy, hogy az a YouTube-nak jó legyen :D Tehát tuti, hogy rossz formátumba csinálom vagy nem tudom... A Vimeo-t ismerem viszont YouTube csatornámon vannak feliratkozva több ezren és ott hallgatnak , Vimeon talán senki nem hallgatná meg a zenémet mert nem ismert annyira.
2018. jan. 24. 22:45
 4/5 anonim ***** válasza:
2018. jan. 25. 00:32
 5/5 A kérdező kommentje:
4# Köszönöm a választ de ugyan ezt csinálom After Effects-ben is. H264 és AAC 320kbps, mégse jó.
2018. jan. 25. 04:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!