Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Új router segítene?

Új router segítene?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy TP-LINK TL-WR542G típusú routerem, eddig tökéletesen működött, erős jelet adott.Új házba költöztünk, távolabb került a router a számítógéptől.A jel jelentősen gyengült.

Szerintetek egy új router vásárlása erősebb jelet biztosítana?Olvastam jelerősítőkről is, nem tudom melyik érné meg.

Esetleg tudnátok ajánlani?

Előre is köszönöm a választ!

2018. jan. 22. 22:50
 1/1 anonim ***** válasza:

Szia!

A hatótáv függ a falak anyagától (vályog/tégla), a Router antennájától, adóteljesítményétől, elhelyezésétől. Ha csak épphogy nem elég a hatótáv, (kis barkács), az antenna mögé parabola antenna szerűen alufóliából csinálsz egy kis irányzékot :D.

Vagy nézhetsz másikat helyette, ajánlanám a D-Link DIR-600, 615, stb., vagy a TP-Link Archer sorozatát, pl. Archer C50. Nekem ezek voltak a kifejezetten nagy hatótávval rendelkezők. A Tenda olcsóbb modelljei hamar meghalnak tapasztalatom szerint, azokat kerüld.

Jelerősítők (extenderek) is hasznos dolgok (már amelyik nem olcsó vacak) személy szerint nem javaslom, mert stabilabb a következő megoldás..

Következő megoldás, hogy UTP kábelt elviszel a routertől a kérdéses helyig, és oda egy új routert raksz. 2x akkora területet fedsz le.

2018. jan. 22. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!