Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Bosszúhadjárat a neten?

Bosszúhadjárat a neten?

Figyelt kérdés

[link]

Mi a véleményetek a netes bosszúról és az efféle dolgokról?

Érdem én hogy felháborodást kelt ha valaki gyilkosságot követ el, jogosan, de szerintetek ennek mennyire van helyre neten, adott esetben személyes facebook fiókban hozzászólásként?

[link]

2018. jan. 9. 19:12
 1/5 anonim ***** válasza:
Légyszi írd le pontosan, hogy mit is látnék a linken, mert nincs facebookom. Köszi! :)
2018. jan. 9. 19:17
 2/5 anonim ***** válasza:
face account nélkül is olvasható
2018. jan. 9. 19:19
 3/5 Szirty ***** válasza:

Én is ugyanazt látom mindkét linken. Hegyi Mónika boldog új évet kíván.

Egyébként azon kívül hogy interneten terjed van ennek helye a számítástechnika kategóriában?

2018. jan. 9. 19:19
 4/5 anonim ***** válasza:
van ott egy terhességi teszt is majd rá pár napra megtalálják a kisbaba tetemét a kérdés pedig arra vonatkozik hogy mennyire helyes vagy helytelen a neten letámadni bárkit még akkor is ha gyilkos szóval ja, igen.
2018. jan. 9. 19:26
 5/5 anonim ***** válasza:

Alapvető téves felfogás az emberek részéről hogy ami a neten van az bagatell dolog, úgysincs következménye, bárki bármit mondhat-tehet. A trolloknál is pont ez a motiváló erő. Bár nagyon szélsőséges dolog, de én ugyanazt csinálnám mint valahol a távol-keleten: személyi azonosítás tartozna minden online profilhoz, esetenként névhez lenne kötve a fiók is. Ugyanis a trollkodásban az anonimitás a poén, és arccal-névvel senki nem merné vállalni azt amit anélkül megtesz.

És ami ettől durvább az jön a kérdéshez. Itt a linkelt poszt alatt arccal-névvel nyilatkoznak törvény által büntethető dolgokat. És én igazából meg is büntetném mindet, hogy vegye észre magát.

Ehhez kapcsolódik a harmadik dolog, hogy erre ki is épültek már pellengér oldalak, ahol szégyenfal-szerűen ki van posztolva a sok rasszista, náci, antiszemita vagy bármilyen más ember, aki csak azután döbben rá hogy mit is csinált a neten, miután kiemelik a kontextusból és önmagában ott áll a nyilatkozata hogy kiket hogyan kellene megölni. A Napiszar csinálja ezt főleg az ostoba fiatalokat bemutatva, vagy a "köztünk élnek" oldal a facebookos fotelnácikkal.

[link]

2018. jan. 9. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!