Miért nem követnek youtubeon?
Sziasztok!
Feltöltöttem 2 paródiavideót a youtubera, és nagyon rosszak az adatok, pedig rengeteg munka volt vele.
Ezek igazából animációk, és a Szökés című sorozatot, valamint Molnár Krisztiánt parodizálják.
Most az a kérdés,hogy szerintetek érdemes e folytatnom ezt a sorozatot (hátha később felkapottá válik),vagy hadjam félbe, és próbálkozzak meg valami mással.
Én ebben a műfajban tevékenykednék mindenképpen, ezért kérdés az is, hogy maga a műfaj, vagy a tartalom az, ami rossz?
Mert én azt látom, hogy az emberek nem igen kapnak rá.
https://www.youtube.com/channel/UCczHt6YK_TQpXq77CGSD93Q
Mielőtt elkezdenétek a szövegemet kielemezni, valamint beidézgetve kifejteni.
Ejtettem pár fogalmazásbeli hibát , ami miatt önmagával szembemenőnek tűnik néhány mondatom.
De itt úgy is belekötnek az emberbe (90% az esély rá).
Ezért tudatosan már nem fogok visszanézni erre a kérdésre, mert csak felhúznám magam rajta.
#10-es vagyok és 100%-ig félreértettél, teljesen kiforgattad a szavaimat. Nem úgy értettem a marketinget, hogy azért legyél aktív, hogy mások megnézzenek, hanem azért, mert ezzel másokat támogatsz, mások támogatása pedig valamilyen módon meg fog térülni, például szerzel egy barátot, akivel később akár collabozhattok is. Másokkal készíteni tartalmakat pedig nemcsak azért jó, mert promotáljátok egymást (nézőt cseréltek), hanem leginkább azért előny, mert szórakoztató másokkal együtt alkotni/problémákat megoldani/ötleteket megvalósítani. A marketing dologgal kapcsolatban a saját példámból indultam ki, mert én speciel zárkózott ember vagyok, aki nem szólal meg, ha valami tetszik neki. És erre gondoltam a másokkal való foglalkozás kapcsán. Ha látsz valamit, ami tetszik, akkor ne lapozz tovább, hanem mondd el róla a véleményed, mert ezzel támogatod az adott alkotót.
A mondandóm többi része kapcsán is nagyban félreértettél. A marketing/promotálás nem egy ördögtől való dolog, amíg nem borítja el az agyadat, lehet normálisan csinálni és lehet neki értéket adni (nem pénzbeli értékre gondolok persze). A spammelést sem úgy értettem, hogy te azt csinálod, és nem állítottam egy szóval se, hogy a kérdésed is egy spam, szimplán fel akartam hívni a figyelmet arra, hogy nem ezt a sokak által használt módszert tekintem a megfelelő iránynak. És nem is arról beszélek, hogy potenciális nézőkre írj random helókat és sziákat, mert az gáz, kifejezetten ellenzem, hogy az emberek "üzleti eszközként" legyenek kezelve. Az előbb leírtakra gondolok: légy nyitott és érdeklődő mások munkája iránt, tájékozódj, kommentelj videók alá (AMIK TETSZENEK), kezdd el mások munkáit követni (szintén, mielőtt újabb félreértés születne, azokat kövesd, akiknek érdekesnek tartod a munkáit), ne ragadj le a nagy csatornáknál, mert rengeteg értékes, vergődő csatorna is létezik, aminek szüksége van a támogatásra, a lényeg, hogy légy jelen és szólalj meg.
De ha mindent hárítani akarsz, és ahelyett, hogy átgondolnál vagy utána néznél dolgoknak, mert egyből lecsapod az asztalra, hogy "gerinctelenség a mai marketing", akkor ne számíts arra, hogy valaha is 1-ről a 2-re jutsz. Hosszú távon egy anonym-név mögé bújt árnyék kisebb eséllyel lesz sikeres ahhoz képest, aki beszél, kommunikál a nézőivel, mert a második esetben érezhető az, hogy a YouTube csatorna szerkesztőfelülete mögött egy ember ül, és nem egy robot, aki azt várja, hogy istenítsék, de ő maga sosem beszél és nem törődik az emberekkel maga körül, nem ad vissza a közösségnek (akár csak néhány kedves kommentet mások videói alatt), de azt elvárja, hogy neki adjanak. Erről beszélek! Nem a becsvágy vezérelte számvadászatról (követőszám, nézettség, hirdetésbevétel), hanem arról a vágyról, hogy egy aktív közösséget akarj építeni. JackSepticEye ezt sokkal szebben tudná megfogalmazni, nekem csak így sikerült, de remélem, most már érzed, hogy hova akarok kilyukadni. (És ezúttal ne vedd a személyed elleni támadásnak, nem kategorizáltalak be sehova, nem tudom, milyen ember vagy, ezt neked kell tudni, én csak leírtam dolgokat, amiket én gondolok, és amilyen úton én próbálok haladni és helyesnek gondolok.)
Sok sikert, jó alkotást!
Na, csak visszanéztem , és tényleg nagyon félreértelmeztelek.Persze , amiket leírtál azok mennek.
Kommenteltem én eddig is , és ez után is fogok.
Ami a hasonló érdeklődésű kis youtubeosokat illeti, már dolgoztam közösen videóssal , amikor még nem youtubeoztam.
És el is tudnák képzelni közös munkát a későbbiekben is más youtuberekkel.
Megfogadom a tanácsaid, ezek valóban jók.
Mindenkinek köszönöm a válaszát, most sok minden rendeződött bennem.
Majd szépen sorjában minden.
Bár ötlet az van bőven,csak ugye ide irta valaki, hogy tartalom is kell.
Nem tudom, mennyire jó az kezdő tartalomnak,ami a csatornámon van.
Ez most az amire kíváncsi lennék.
Bizonyos keretek között igényes, de egyébként én unalmasnak és szenvedősnek találtam, lassú is, nem történik semmi.
Egy ember nyomorából videót csinálni, mint amilyen ez a krisztián is, eléggé gáz, de összeségében nem ettől rossz, hanem csak úgy önmagában.
Az iratkozz fel videó pedig szörnyű, mint mikor egy csaj aki nem kell senkinek részegen meztelenre vetkőzik egy házibuliban és kínálgatja magát, na pont ennyire rossz.
Én éreztem magam kínosan.
Előbb kezdj el tartalmat gyártani addig ne is várj feliratkozókat.
De szerintem inkább próbálkozz valami mással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!