Hogyan kezdjek el bitcoint/más kriptovalutát bányászni?
szia
bányagépet kell venni ami nagyon drága,és hangos. regisztrálni kell + kell egy program ami csinálja a folyamatot.
1db nem elég ,és legalább 20 kéne Raspberri pi 3 fajtából
Amivel nem tudsz bukni, az csak a sajátt videokártyákból épített RIG. Raspberri pi 3, antminer stb.. ha egyszer befullad az egész, akkor ezek értéktelenek lesznek, még a közel 1 milliót érő Antminer s9 is. Procit, ramot, videokártyát még viszont ugyanúgy el tudod adni.
A kérdés, hogy mennyit akarsz rászánni. Án úgy kezdtem, hogy tavasszal összeraktam egy gamer gépet, amibe vettem egy rog strix 1080 ti-t. Majd nyéron elkezdtem bányászni is (számtalan youtube video és blog átolvasása után.) KEzdésnek nem kel csak egy alap gép, meg egy jobb videokártya.. egy 1060, 1070-el már lehet profitot termelni, és ehez külön keret se kell. Nekem a 1080 TI decemberig annyit termelt, hogy novemberben vettem mellé (a nyereségből) egy másodikat, a gépházban pont elfért. Most viszont hogy megjött a 3. kinőtte, ekkor kel egy úgynevezett bányász keret, amin elfér 6-7 videokártya, és nem közvetlenül az alaplapba dugod, hanem "riser"-el csatlakoztatod... de ez már a haladó. Kezdésnek elég egy olcsó gépház, egy olcsó 1050-es alaplap, bele egy 10-12 ezres proci, 4 giga RAM... mert ez csak a rendszernek kell, a bányászat kizárólag a videokártyával zajlik... veszel bele egy olcsóbb videokártyát. Itt egy oldal, ahol megnézheted, hogy mi menyit fog termelni KB: [link]
NEm kell félni az áramtól se.. az 1 darab titan nekem kb 4-5 ezer Ft-ot evett havonta a rendszerrelé együtt.
Másik hogy mivel nányászol, MAD-vel és Nvidia kártyákkal mást érdemes bányászni. Nvidiához értek, itt két opció van: Zcash, és Nicehash. A Zcash-el ZEC-et bányászol. A nicehash-ben (ez a legegyszerűbb) van több altcoin, és azt bányássza automatikusan mai épp a legjövedelmezőbb a te kártyádnak, ezt pedig Bitcoinban fizeti ki. Ehhez annyi kell: Nicehash.com - reggelsz - letöltöd a progit az Nvidia kártyának - az oldalon kapsz egy pitcoin címet, azt beírod a progiba - start... kb 5 perc.
Kezdésre egy sima gépet javaslok, 1 közepes kártyával... és majd idővel úgyis fejlődsz, mint én. Elére szólok, sok magyar fórumon leszólnak, hogy szar, meg hogy nem éri meg, meg hogy lufi és kipukkan... biztosítalako hogy nem.. és kb 2022-2024-ig ez menni fog (ha bitcoin többet ér, te is többet kapsz érte). Ez a biznyisz még úgy 4-6 évig virágzó lesz. Még annyi, hogy a kártyákat is be kell állítani szakszerűen, hogy keveset fogyasszon, de jól termeljen.. a 1080 tiket úgy állítottam be, hogy a powert levettem 80%-ra, core clock:+130, memory clock: +400. ez a legoptimálisabb.
Ha egyéb kérdésed lenne nyugodtan írj rám provátban.
Sziasztok igy több év távlatában mik a tapasztalataitok?
Ki mivel, mit bányász?
Mivel érdemes foglalkozni?
Évek óta ki mennyit birt realizálini haszonból??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!