Huawei HA35 roueteren sávszélesség elosztás? (Telekom)
Ahol lakom mikrohullámos internetszolgáltatók vannak, de utóbbi időben sok probléma volt vele, így váltottam kissé rosszabb, de stabilabbra. Most ADSL-en körülbelül 7/1 Mbit/s, de erre jön rá még ez a csodás gyorsító opció, ami vagy bekapcsol, vagy nem alapon hozzádob még egy keveset (10-20-at max)
De így is, ennek ellenére az a probléma, ha valaki elkezdi kicsit jobban használni a netet, legyen az egy kisebb fájl le vagy feltöltése, vagy egy videó megnézése, akkor lényegében más nem használja a netet :/ Odaadja az egész sávszélességet neki. Oldalak nem töltődnek be, játékban a ping pedig elszáll, míg le nem tölti, be nem tölti a videót, stb.
Ezelőtt, másik szolgáltatónál ennyire nem volt érezhető, maximum fogjuk rá: elviselhetően megemelkedett. Akkor egy régi, jelenleg nyugdíjba vonult TL-WR542G routert használtam.
A HA35-en QoS nyomát se találtam és eléggé irritáló, hogy ha beszélek valakivel és megnézek egy videót, stb, akkor még a hangjuk sem jön át...
Valami jó megoldást tudnátok javasolni a problémára? A hálózatokhoz annyira nem értek, nem tudom, hogy a 2 router összekötése mit eredményezne, mert ha egy kicsit jobban tudná kezelni az elosztásokat az már fél siker, de nem fosztanám meg másokat a nettől feleslegesen, míg kínlódok vele :D
Előre is köszönöm!
gyorsító opció lehet neked
nem más mint mobilnet+ vezetékes net.
kapsz hibrid modemet, benne van egy simkártya.
elszáll vezetékes akkor mobilnet használja magas válaszidővel(ping30-40) lassabban jönnek be az oldalak.
optikai képest lassú (1-6ping)
routernek semmi köze ide,TL-WR542G wan-lan irányba nem gigabites router.
váltsd 50 netre behúzzák dupla vonalat.
nézd meg közeledbe van e Digi akkor válts rá ,
nincs akkor ez van.
válts szolgáltatót(telenor hellodatasim)
próbáld ki telenornak hello datáját
kell huawei b310 router,+ sim kártya
+ külső LTE antenna.
nézd meg elsőnek van e térerő 4G-be maxon
haverom is ilyent használ 3G(H+)on
wifi szolgáltató van nála elérhető tanyán 2x olyan drága 3,5mega tölt le 3G-n, 4G nem elérhető 100%ba nála 1mega eltöltése
Az első hülyeségeket írt. Hiába a bonding, abból a dsl-en elérhető 7 Mb-ből maximum 15 Mb lesz. Ráadásul nem véletlenül van a kérdezőnél a gyorsító opció: nincs szabad port az elosztóban a bonding második érpárjához, ilyenkor megy a gyorsító opció. Hiába vált 50-es netre, nem bírja a vonal.
Analóg telefonra találták ki a rézhálózatot, 30-40 éve ki gondolta volna, hogy azon akarják majd a szélessávú internetet, iptv-t, voip-ot adni? Nem is léteztek akkor ezek...
A hálózatfejlesztés költséges, de lépésekben zajlik. A gyorsító akkor kapcsol be csak, ha megnő a kihasználtság, szóval rendben működik. Az eszközbeállításait nem ismerem, hívd a T-t, ott segítenek, GyK barkácsmesterek tanácsait fenntartással fogadd.
A gyorsító opciót lehet tiltani, van filter. Hiába letiltom a problémát meg nem oldja. Többi IP esetén engedélyezve volt.
Egyébként egyedül a Telekom kezdett fejlesztgetni, de csak külső szemlélőként random utcákba, miénkbe nem jutott kábel :( (optikai)
Ez a legnagyobb sávszélesség, amit el tud bírni a rézdrót.
Telenoros vagyok, hiába a 4G, sávszélesség nem az igazi :/ Egyébként pedig mivel elég nagy adatforgalmakat szoktam generálni 1-1 hónapban, így a mobilnet sem igazán opció. Nem igazán szeretik.
Valóban így van :)
Hely sincs + 15 sem vmi sok...
Majd holnap vagy valamikor nekiállok, kipróbálom, el nem lehet rontani. De majd a telekomnál is lehet érdeklődöm, ha nem jött össze. Illetve ahogy néztem van külön fórumuk :)
Esetleges további válaszokat szívesen várok és köszi mindkettőtöknek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!