Honnan tudnák ezeket a közösségi oldal üzemeltetői?
Maga a felhasználói adatbázis és viselkedése adja a megfigyelés alapját. Minden jelenséghez tartozik egy adott viselkedési minta amit figyelni lehet és aszerint cselekedni.
Egy spambot által irányított profil például jellemzően elkezd magának ismerősöket gyűjteni, a jelölés gyakorisága, az ismerősi jelölés mintavétele (random, ismerősök ismerősei, egymás után bárki ábécésorrendben, stb...) is árulkodó.
Lényegében minden ami a megszokott, normális, bevett és többség által gyakorolt viselkedéstől eltérő, az gyanús. A rendszer flaggelheti hogy külön megfigyelésre küldjék, esetleg intézkedhet is ellene.
Azt nincs értelme szűrni mert ki mondja meg hogy te nem ismered vagy ismerheted a másikat? Egy olyan szakma ami emberekkel foglalkozik ott tényleg lehet több száz vagy ezer olyan "ismerőse" az embernek akikkel ténylegesen kapcsolatba került.
Nyilván nem egy 14 éves gyerek lesz az 3000 ismerőssel, de ezt önkényesen senkitől nem veheted el, főleg ha nem okoz vele semmilyen rossz dolgot. Facebookon ez értelmesen meg lett oldva: nem lehet 5000-nél több ismerőse egy profilnak sem, tehát nem fog/tud senki "kinek van több ismerőse"-versenyt rendezni.
Ok, én ezt az ismerősnek jelölés dolgot azért hoztam fel, mert te ezt írtad:
"Egy spambot által irányított profil például jellemzően elkezd magának ismerősöket gyűjteni, a jelölés gyakorisága, az ismerősi jelölés mintavétele (random, ismerősök ismerősei, egymás után bárki ábécésorrendben, stb...) is árulkodó."
vagyis az ismerősök ismerősei jelölés miatt írtad, melyet te a felsorolásba vettél, illetve a szabályzatban is olvastam, hogy ismeretlenek bejelölése, ezért kérdeztem, hogy honnan tudná azt a rendszer kinek ki az ismerőse.
Kicsit elbeszéltünk egymás mellett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!