Tudom korlátozni a lakótársam internet sávszélességét?
A lakótársam folyton torrentezik, havi szinten több 100 giga adatforgalmat generál (állítása szerint filmeket tölt le). Hiába mondom neki hogy használjon online filmes oldalt, az neki nem jó, mert "nem olyan a képminőség" (neki HD kell, és az a film nincs fent, meg blabla) meg nem tudja használni az adblockot hogy ne legyen tele reklámmal.
Namost mikor ő letölt, az én laptopomon folyton megszakad a net. Ez egy 6 éves gép, tökéletesen jó csak szerintem nem elég erősen kapcsolódik a jelre. Az új mobilom és más újabb eszközök remekül csatlakozva maradnak.
Tudom a lakótársam sávszélességét korlátozni, hogy ne lopja a netem? Tudom valahogy javítani a laptopomon a vételt és meggátolni a megszakadást (mindig kiváló a jelerősség)?
csináljunk úgy mintha az adblockerek megvédenének a kártevőktől ami az online oldalakon van.
laptop gondolom wifi, próbáld meg kábellel.
a routerben ha támogatja akkor korlátozhatod is az adott eszközök sebességét de ehhez kevés az infó
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerde..
Igazából ez a kérdés már többször lett megválaszolva mint amennyit képes lennél elolvasni. Használd a keresőt és millió egy megoldást találsz. De a router kezelőfelületén bandwith control és a szobatársaid MAC címét hozzáadod és beállítasz egy maximum sebességet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!