Torrentezéskor megszakad az internetkapcsolat. Mit lehet tenni?
Akármit próbálok letölteni, véletlen időközönként megszakad az internet. Alapvetően utorrentet használtam. Miután elkezdődött a probléma, gondoltam az utorrentnek lehet valami baja, megpróbáltam a qbittorentet. Az eredmény változatlan. Ezután átálltam a Vuze-ra, de ennél is ugyanaz a helyzet. Mindegyikben próbáltam állítgatni a fel és letöltési sebességet, a maximális kapcsolatok számát, illetve minden beállítást amit netes fórumokon találtam, de semmi nem segített.
10 mbit/s internetem van, ADSL. Router nincs, csak a modem, arról kapja a gép az internetet.
Azóta van ez a probléma mióta újratelepítettem a gépet, pedig ugyanazokat a beállításokat használtam mint újratelepítés előtt.
Mit lehet még megpróbálni?
Jó lenne tudni, hogy milyen géped van, milyen operációs rendszerrel. Ha W10-et használsz, sanszos, hogy a win által feldobott driver nem jó és azért szakad a kapcsolat. Elképzelhető az is, hogy a szolgáltatód korlátozza a p2p forgalmat.
Sok a hibalehetőség, de ha megadsz pár dolgot, talán segíthetünk!
Fujitsu esprimo p710
Hálókártya:Realtek RTL8139/810x
Windows 10 64bit
Az iObit féle Driver Booster nem kémprogram. A szakma által általánosan használt driver kereső alkalmazás, ami miután megkereste a drivereket, szépen el lehet távolítani, így nem ugrálnak fel kéretlen reklámok felőle.
Kérdező, a modem mennyire régi?
Ha más géppel is csinálja ezt a hibát, jelezheted a szolgáltató felé is a problémát, egy régi modem is okozhat ilyen hibát, ha megszolgálta már az idejét.
@7: Ne haragudj, de én mindig azt hittem, hogy a szakmának nem kellenek felesleges segédprogramok, mert mindenki meg tudja keresni a szükséges drivereket. Persze, több melóval jár, de legalább nincs teleszemetelve a gép meg a registry fölösleges állományokkal meg sorokkal, a hátrahagyott ajándékokról már nem is beszélve.
Másrészt nekem jó tapasztalatom még nem volt az ilyen programokkal, ezért sem szoktam sem használni, sem pedig tanácsolni a használatukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!