Két internet, két külön háló, két routerrel hogyan?
Megpróbálom felvázolni mi a helyzet és mit szeretnék.
Adott egy A internet A routerrel DHCP: 192.168.1.2-254.
Adott egy B internet B routerrel DHCP: 192.168.2.2-254.
Feltételek amiknek maradnia kell:
A DHCP-re szükség van mindkét hálózatban.
Muszáj, hogy két külön háló legyen két különböző internettel.
A cél az, hogy A hálóról egy PC elérjen egy a B hálón található NSA-t amit feltudok csatolni meghajtóként és ugyanúgy használva mint ha helyi hálóba lenne. Átvitel nem mehet interneten keresztül mert lassú.
A két háló fizikailag nincs messze egymástól LAN-al össze tudom kötni őket csak ugye a DHCP átnyúl a másik hálóba és bekavar.
A célra kellene valamilyen megoldás úgy, hogy a feltételek mindenképp maradnak.
Talán ha lenne olyan megoldás, hogy a routereknek megmondani, hogy fizikailag pontosan ezen a porton található egy másik háló oda ne ossz IP-t de fogadd onnan a kéréseket és küldj is oda.
Böngésztem a neten fórumokat, ilyen feltételek mellett nem igen tudták megvalósítani.
Lehetséges ez egyáltalán? Esetleg más ötlet?
Köszönöm.
Na most találtam egy olyat, hogy site to site vpn.
Bingo?
Bar meg utana kell olvasnom mit hogy de az lenne a megoldas?
Ahogy látom ezekben van tűzfal.
Ha lehetséges, én tiltanám a távoli routertől jövő DHCP-OFFER-t, és ACK-t - ezt mind a két routernél - így hiába kér az "A" hálózatban levő kliens a "B" routertől IP-t, nem fog kapni (és vice-versa) - illetve az "A" hálóról csak a "B" hálózaton elérhető NAS irányából/irányába engednék forgalmat.
Viszont én csökkenteném a DHCP pool méretét, így marad szabad statikus IP a NAS-nak (mind a két hálózatban!).
"B hálón található NSA-t amit feltudok csatolni meghajtóként"
Amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökséget (NSA) nem tudod felcsatolni meghajtóként xD Ráadásul nem is a B hálón van :D
Jajj igen, elírtam.
Azért zavar meg mindig mert a cuccos egy Zyxel NSAv2.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!