Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mit is jelent pontosan az...

Mit is jelent pontosan az internetcenzúra?

Figyelt kérdés
Halottam hogy egyre több ország csatlakozik, amerikába meg ezért tüntetnek, de mit is jelent az internetcenzúra?

2017. dec. 18. 19:16
 1/4 anonim ***** válasza:

Amit mostanában hallottál az annyit jelent, hogy Amerikában az internetszolgáltatók már megtehetik, hogy egyes oldalakat vagy bármilyen internetes szolgáltatást megtagadnak, lelassítanak, vagy külön kell fizetni érte, hogy megtekinthesse az előfizető. Ugye eddig bárki bármit elérhetett egy egyszerű internet előfizetéssel a világ bármelyik táján - egy-két kommunista országot eltekintve, de ott nagyobb bajuk is van ennél -, most már bizonyos dolgokért lehet, hogy majd fizetni kell.

Még nagyon új dolog, de a legrosszabbtól a "semmi sem fog másként történni" dologig lehet tartani. Mindenesetre ez egy nagyon rossz húzás volt a "szabadság földjén". És mint tudjuk, sok-sok dolog eljut Európába is Amerikából, úgyhogy akár mi is számíthatunk rá, ha nem cselekednek az emberek.

Persze, mint bármit, ezt is könnyen ki lehet játszani, de mivel manapság már egyre több a kevésbé hozzáértő ember az internet világában, ők ezzel sokat nem tudnak kezdeni, és pl. ezt politikai haszonszerzésre is ki lehet használni.

2017. dec. 18. 19:35
 2/4 anonim ***** válasza:

Ez nem cenzúra - vagy legalábbis nem olyan, mint amit mi itt Kelet-Közép-Európában megtapasztalhattunk - a netsemlegességről van szó, vagyis annak piacgazdasági alapokon megalkotott hiányáról.

A netsemlegesség elve az, hogy az internetszolgáltatóknak pontosan ugyanolyan feltételek mellett kell biztosítaniuk bármilyen weboldal vagy szolgáltatás elérését. Nem preferálhatnak tehát bizonyos online szolgáltatásokat, nem tehetik meg például, hogy a YouTube-nak automatikusan nagyobb sávszélt adnak a hálózaton, míg a Vimeo nevű videomegosztónak kevesebbet.

2017. dec. 18. 19:45
 3/4 anonim ***** válasza:

Remélem nálunk nem lesz ilyen, akkor semmi értelme a Netflixnek és kedvenc torrent oldalaimnak.

Én amit szeretek az internetben sók zene film fent van a YouTube-on, és sók filmet le tudok tölteni zárt torrent oldalakról. Ha ezeket nem tudnám használni lehet ki is kötetném az internetet, mert nekem annyira nem hiányzik a Facebook, csak a torrent oldalak hiányoznának.

Szerintetek hamarosan nálunk is elrontsák az egész internetet?

2017. dec. 18. 20:18
 4/4 anonim ***** válasza:

A sok retardálttal ellentétben én elolvastam a dokumentumot (fincsi 330 oldal), és semmi másról nem szól, csak cenzúráról, kvázi mint Kínában.

Annyit tesz, hogy a kormány az olyan "okosok", mint a google (nyíltan balos propagandacég, és nem titkolja, hogy cenzúrázza a jobbos oldalakat, embereket stb) tnaácsa alapján megmondhatják az internetszolgáltatóknak, hogy "mostantól ezt meg ezt az oldalt nem használhatják az emberek".

A drágalátos "dehátangliamagaapradicsom"ban is sok oldalt nem lehet elérni, pont a net "neutrality", azaz balos cenzúra miatt. :)

2017. dec. 20. 00:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!